Godtnok kun en fisk. Men … godt jeg havde min datter Victoria med til at hjælpe med at nette den!

Af Michael Schultz d 3. august 2009

KLIK og se flere nyheder fra NORDJYLLAND

Er lige (lørdag d. 1. august red.) kommet fra åen og efter absolut ingen verdens ting der interesserer sig for min hjemmebundne flue den første halve time, er der pludselig en god fisk der napper den lille flue str. 10 dobbeltkrog på et helt umuligt sted – med sump og brede grødebælter – midt ude i åen. Hvor jeg i øvrigt tidligere har mærket fisk i år men ikke haft held til at ”tørlægge” dem…

Fisken springer helt fri af vandet flere gange og jeg mærker fra start, at det er en havørred over gennemsnittet.

IMGP5550_01-500x500

Victoria med den flotte havørred som hendes far Michael Schultz fangede i et nordjysk vandløb. KLIK og læs mere om HAVØRRED

Den går dybt, trækker nedstrøms og tvinger mig til at følge den ned af åen, tilbage mod havet – mindst 75-100 meter nedstrøms.

Victoria følger os i mørket og hjælper mig af med nettet på ryggen og hjælper dygtigt – og helt cool – til med at lyse når jeg har behov for det.

Samtidigt formår hun at høre at der spilles Olsen-brødrene-musik i det fjerne, måske helt fra Øster Hurup eller en nærliggende landsbyfest da vinden er i øst?

Hun hører bedre end jeg og kan jo – da hun er hunkønsvæsen – ”multi-taske” så jeg må tro hende på hendes ord; jeg hører blot musik i det fjerne og har hverken hørelse eller koncentration til at tænke på Olsen-bros med en arrig Salmo Trutta i enden af linen – den første rigtigt gode af slagsen i år i øvrigt …

Flere gange er havørreden tæt ved brinken, der er ret høj på dette sted, men hver gang vi lyser på den trækker den ud midt i åen igen – ned i det det dybe vand.

De er noget ”lyssky” i det, de havørreder …

Efter ca. 10-15 minutter – og 2 gange hvor fisken springer helt fri af vandet – lykkes det at presse fisken så langt ind at jeg kan få nettet ned bag dens halefinne og gelejde fisken ned i netposen, og så er dens skæbne beseglet!

Det er et par trætte og svedige lystfiskere der nu, med en helt unik tilføjelse til ”opleveren”, tilfredse kan sætte kursen opad mod bilen og hjem til Gistrup.

Så efter en super hyggelig far-datter-aften med købepizza, slik, supergod lejefilm (dvd; Pigen & Ræven) og godt en time ved åen med flagermus, smuk nattehimmel og en 70 cm havørred – nr. 16 af sLAKSEN i år – med friske sår efter havlus ved haleroden, som resultat, vil vi nu på hovedet i seng.

INDEN vor mor og hustru ringer mig op – endnu senere i nat – og ønsker privattaxa fra hjemmet til afhentning af et stk. lettere bedugget forstadsfrue fra Jomfru Ane Gades skumle værtshusmiljøer …

Noget at sige til alle rynkerne hos farmand?

F.I.V. (fluen i vandet)

Michael Schultz

KLIK og se flere nyheder fra NORDJYLLAND

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »