Der bliver stadig lidt flere kvinder, som indløser jagttegn. Men i gennemsnit nedlægger de mindre vildt end mænd

Af Redaktionen

Flere kvinder har over de seneste år valgt at gå op til til jagtprøven og indløse jagttegn og i dag er der i Danmark registreret over 11.000 kvindelige jægere mod godt 165.000 mandlige.

Ikke kun i Danmark, men også i flere af de lande, som vi sammenligner os med, har man registreret samme tendens. I Norge er næsten hver trejde, som i dag består jagtprøven faktisk en kvinde.

KLIK og læs: Norske kvinder vilde med jagt

Tilgangen blandt danske kvinder er knap så markant og set i forhold til sidste år kan der kun spores en mindre fremgang blandt kvindelige jagttegnsløsere. (se tabel herunder)

Kilde: DCE, Århus Univercitet

Nedlægger ikke så meget

Når man ser på hvor meget vildt, som kvinderne noterer sig for i den officielle vildtudbytte-statistik, er der stor forskel på kønnene.

Kvinderne nedlægger i gennemsnit langt mindre end de mandlige jægere.

I 2017/18 viser de foreløbige tal at der blev nedlagt 23,0 stykker vildt per mandlig jæger og 9,6 stykker vildt per kvindelig jæger.

Det kan man læse i den officielle udbytte statistik for sæsonen 2017/18, som endnu ikke er korrigeret for de sidste indbretninger fra de jægere, som endnu ikke har indsendt deres bidrag til udbyttestatistikken.

Hvorfor kvinderne i gennemsnit ikke skyder så meget vildt, som mændene, melder udbyttestatstikken ikke noget om.

%d bloggers like this: