Kystnær og kuperet ejendom med 27 ha skov, sø, landbrugsjord og eget “bjerg” er klar til ny ejer

Af Netnatur.dk/marked

Efter 20 har dyrlæge og aktiv jæger Jens-Erik Hansen valgt at sætte den 27 ha store Ladefogedgården i Millinge på Sydfyn til salg. 

– Børnene er flyttet fra reden og jeg vil nu finde noget mindre af bo i, lyder det fra Jens-Erik Hansen, som dog med udgangspunkt i ny bolig vil fortsætte nogle år i endnu som praktiserende dyrlæge med heste som sit speciale. 

“De kommende ejere kan bryste sig af at have eget bjerg, da Solbjerg ligger på grunden. Solbjerg er et 63 meter højt punkt, hvorfra der er den smukkeste udsigt over grunden og frit udsyn til Als og Helnæsbugten med Vigø, Horsehoved og Illumø på den ene side – og de berømte Svanninge Bakker på den anden.” Citat: minbolighandel.dk 

 

For Jens-Erik Hansen har det ikke været en nem beslutning at sætte den smukt beliggende ejendom til salg, men da han først var kommet frem til den konklusion, at ejendommen skulle sælges, har han sluttet fred med sin beslutning.

Helt slippe stedet ved Millinge kan den nu 64 årige dyrlæge dog ikke. 

– Jeg bliver i området og vil muligvis også beholde et mindre skovområde, som jeg har i området. Men det er ikke endelig besluttet. Er det et stort ønske for den nye ejer at overtage dette stykke frijord i forbindelse med handlen, er det sikkert noget, som vi kan kan finde en løsning på. 

Det forklarer Jens-Erik Hansen, som fra sit stuevindue kan se ud over en stor del af det jord, der hører til ejendommen. 

Kontantprisen for Ladefogedgården – som er på 311 m2 bolig + udbygninger og 27 ha jord – er oplyst til kr. 5.475.000

Områdets hjortevildt er i fremgang

– I dag så jeg fem rådyr i et spring og i går gik der to dyr i den modsatte ende af stykket, oplyser Jens-Erik Hansen, da Netnatur/marked ringede ham, mens han gik tur med sin hund.  

– Efter en lang periode med nedtur er bestanden af råvildt nu helt klart ved at rejse sig og der er nu igen en pæn bestand af råvildt i området, lyder det fra den sydfynske dyrlæge. 

Han oplyser, at der tilsvarende er kommet mere og mere dåvildt i området og gennem årerne er der på ejendomen skudt et par dådyr til gryden og væggen.

Der er dog meget mere end bare råvildt og dåvildt at glæde sig over på Ladefogedgården

7,5 ha landbrugsjord er forpagtet til en landmand, der dyrker majs og som hvert år efterlader nogle striber til vildtet. Det bidrager til en god bestand af vilde fasaner og lidt agerhøns

– Vi har tidligere udsat lidt fasaner, men er gået fra det igen. I stedet satser vi på utætning af ænder i de søer vi har på ejendommen, og det har vi faktisk stor succes med forklarer Jens-Erik Hansen.

Ladefogedgården finder man cirka 800 meter fra Brugsen og 1,5 kilometer fra skolen i Millinge. Den sydfynske by har godt 500 indbyggere, og er placeret ca. 5 km nordvest for Faaborg

Fire søer

– Der er fire søer spredt ud på ejendommen og sæsonen igennem er der et godt træk. Både af gråænder, men også af krikænder, fortæller Jens-Erik Hansen, der tilføjer, at der i fugleflugt kun er cirka 800 meter mellem ejendommen og kystlinjen. 

Ladefogedgården kystnære placering er sikkert forklaringen på, at der opleves et spændende fugletræk 

– Havørn og rød glente ses jævnligt og hvert år har vi yngledede tårnfalke. Jeg tolker de mange rovfugle på ejendommen som tegn på, at der er noget for dem at lave af. Ellers var de her nok ikke, resonerer Jens-Erik Hansen, der tilføjer, at der i området er en rigtig god bestand af duer ligesom snepper på træk hører med til efterårets oplevelser.

Smags- og lydindtryk

Jens-Erik Hansen oplyser, at han elsker at gå tur på ejendommen. Året igennem er der altid noget at opleve. 

Tætvoksende krat af både hindbær og brombær byder fra sensommeren og hen over efteråret på sødmefyldte smagsoplevelser. Om sommeren er det ikke mindst lydbilledet der fylder. 

På Ladefogedgården er der nemlig både nattergal og gøg i baghaven.

Ladefogedgården i Millinge udbydes til salg af Lars Tribler fra minbolighandel.dk 

I et aktuelt opslag på netnatur.dk/marked skriver Lars Tribler følgende om den sydfynske ejendom.  

Liebhaveri for naturelskere

27 hektar herlighedsværdi. Det er præcis, hvad Ladefogedgården i Millinge er.

Ladefogedgården er liebhaveri for naturelskere og et sandt mekka for alle, der nyder at gå på jagt eller bare at færdes i naturen. For ud af de 27 hektar er kun 7,5 hektar dyrket. Resten er uspoleret natur i form af kuperet overdrev, enge, moser samt en sø og en lille bæk. Dagligt kan man helt nede fra stuehuset se både råvildt, dåvildt, harer, fasaner, ræve, fiskehejrer og rovfugle som musvåger og tårnfalke, der våger over engene. Ofte ses også de imponerende havørne.

De kommende ejere kan bryste sig af at have eget bjerg, da Solbjerg ligger på grunden.

Solbjerg er et 63 meter højt punkt, hvorfra der er den smukkeste udsigt over grunden og frit udsyn til Als og Helnæsbugten med Vigø, Horsehoved og Illumø på den ene side – og de berømte Svanninge Bakker på den anden.

En allé fører op til den smukke firlængede gård, hvor de tre staldlænger i bindingsværk rummer mange muligheder.

Selve stuehuset er på 311 kvadratmeter fordelt på to etager.

I stueplan er der et dejligt køkken, gulvvarme, stor stue, badeværelse, arbejdsværelser og to entréer, mens der på førstesalen er en lang værelsesgang med plads til storfamilien eller blot mange gæster.

I forlængelse af den store have er der for nyligt opført et 27 kvadratmeter orangeri med brændeovn, hvorfra man året rundt kan nyde de smukke omgivelser og se ethvert dyr, der krydser grunden og fuglene, der glider gennem luften.

 

Herover video, hvor Ladefogedgården i Millinge præsenteres af Lars Tribler fra minbolighandel.dk, som udbyder ejendommen

Med til ejendommen hører også et kampestenshus opført i 1800, en stor maskinhal samt hønsehus/redskabsskur. Så den store ejendom giver mulighed for at have stort set alle slags dyr på gården, både heste, kvæg, grise og fjerkræ.

Ladefogedgården ligger i landsbyen Millinge, hvor der både er skole, brugs, specialbutikker, ferieoplevelser og et levende lokalsamfund.
Fra Millinge er der fem minutter til handelsbyen Faaborg, 40 minutter til Odense og 30 minutter til Svendborg.

Så Ladefogedgården er en sjælden perle, hvor man kommer til at bo ugeneret midt i naturens ro, og alligevel helt tæt på naboer og livet i de større byer.

FAKTA

 • Sagsnr 4244
 • TypeInvesteringsejendom, Lystejendom, Kombineret erhverv og bolig, Landbrugsejendom, Bolig/Erhverv
 • Boligareal 311 m²
 • Grundareal 27,6 ha
 • Kælderareal 10 m²
 • Andre bygninger 1.224 m²
 • Udhus 26 m²
 • Bygget 1877
 • EnergimærkeD
 •  

ØKONOMI

 • Kontantpriskr. 5.475.000
 • Bruttokr. 22.270
 • Nettokr. 19.375
 • Ejerudgiftkr. 2.862
 • Pris pr. kvmkr. 17.60

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »