Ofte er boven ikke lige det, som ligger først for, hvis man vil lave lækkerier med vildt. Men prøv denne ret og bliver overbevist om noget andet

Af Redaktionen

Inden du går igang, så sørg for at afpudse boven for diverse hinder og fjern eventuelle bensplinter.

Du skal bruge

1 stk. rådyrbov med ben

Smør

1 mørk øl

1-2 løg, alt efter størrelse

1/2 kg svampe, skåret i halve eller tern

Salt og peber

2,5 dl piskefløde

Tyttebærsyltetøj eller ribsgelé

1-2 knuste enebær

Jævning til saucen

Tilbehør:

Stegte kartofler, skåret i både, vil altid gøre sig godt.

Server lidt af årstidens grønt til.

Sådan gør du

Start med at brune boven godt af på begge sider.

Tilsæt herefter øl og løg samt omkring en fjerdedel af svampene. Krydr godt med salt og peber og tilsæt de knuste enebær.

Lad herefter boven simre under låg i omkring 2 timer.

Tag kødet op og hold det varmt.

Si skyen og kom den tilbage i gryden. Kom smør på panden og rist de resterende svampe ved kraftig varme i 7-8 minutter.

Alt imens koges skyen ind ved kraftig varme. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ved jævn varme under omrøring. Jævn saucen og tilsæt de resterende svampe og smag til med lidt syltetøj efter behag.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »