“Ost kan indeholde bakterier, som bl.a. kan medføre smitte af mund- og klovsyge”, lyder det i læserbrev fra jæger og landmand

Læserbrev af Per Edemann

Vedr. Brug af ost som lokkemidel til mårhund.

Som tidligere opslag (i nogle Facebookgrupper red.) har DJ (Danmarks Jægerforbund red.) modtaget en mail, hvor Fødevarerstyrelsen informerer om, at ost ikke længere er lovligt at anvende som bait.(lokkemad red.)

Jeg har i tirsdags (2. juli red.) været i kontakt med Fødevarerstyrelsen vedr. denne mail, da man ikke hverken på Fødevarerstyrelsen hjemmeside eller på DJ’s hjemmeside kan finde noget.

 

Fødevarerstyrelsen har telefonisk kontaktet mig d.d kl. 14.05. da min bekymring var om brugen af ost var ulovligt og om at DJ var informeret pr.mail.

Samtidig forespurgte jeg om konsekvenserne vedrørende brugen af ost i forhold til krydsoverensstemmelser for hektarstøtte.

1. Ost er ulovligt at bruge som bait.

2. Ja, DJ er underettet pr mail.

3. Ja, hektar støtten kan reduceres eller ikke blive udbetalt ved brug af ost som bait.

Årsagen er at ost kan indeholde bakterier, som kan medføre smitte af mund- og klovsyge samt ibr og bvd, som ost kan indeholde pga af den fremstillingsmetode, som kræves for at at fremstille ost.

Yderligere er at Danmark importerer oste fra mange lande, hvor disse sygdomme endnu ikke er udryddet.

Det vil sige, at hvis noget af vores klovbærende vildt spiser inficeret ost på bait-pladserne kan der ske udbrud af disse sygdomme, og videre til vores husdyr. Fødevarerstyrelsen vil hurtigst muligt udsende en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Mårhund betragtes som invasiv og reguleres hele året – bl.a. ved at arrangere foderpladser, hvorved de mere effektivt kan bekæmpes. KLIK og læs mere om MÅRHUND

Jeg modtager samtidig en mail. Det er under al kritik at DJ ikke længe har offentliggjort deres mail men kun fremsendt til udvalgte.

Så ost er ulovligt og kan have store konsekvenser for landmænd, som modtager hektarstøtte.

Min kontakt ved Fødevarerstyrelsen er Solvej Wetlesen.

Del gerne så budskabet kommer ud.

Jeg opdatere når jeg har yderligere fra Fødevarestyrelsen.

Knæk og bræk

KLIK og læs mere om TERRÆNPLEJE

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »