Læserbrev sender klar opfordring til dem, der skal vælge ny formand i Jægerforbundet: Tænk Jer godt om

Læserbrev af John Chris

Det er altid forbundet med risiko at skifte en formand ud i en organisation som Danmarks Jægerforbund(DJ). Der er en reel risiko for at tingene kan blive værre end de er. Der er også mulighed for at opnå den præcise modsatte effekt, nemlig at tingene bliver bedre.

I 2012 kendte de fleste medlemmer kun Claus Lind Christensen (CLC), fra hans valgoplæg og de valgmøder, der måtte have været den gang.

Vi vidste, at han havde tankerne, forhåbningerne, intentionerne og ideerne til at ville ændre DJ til det bedre.

Men vi kendte intet til CLC´s evner eller kvalifikationer til at bestride formandsposten i 2012, og det er en helt fair situation, for hvor skulle han nogensinde have haft chancen og mulighederne for at vise dem tidligere i et tilsvarende job.

Altså man tager en chance og godt for det, for det viser mod, hvis ellers stemmerne på valgdagen er afgivet efter de delegeredes frie overbevisning og i tråd med det mandat, som de har fået med hjemmefra.

Sidstnævnte er der så noget forskellige opfattelser af, + at som jeg kan huske det og som jeg er blevet bevidstgjort om, så var der en voldsom personlig hetz mod daværende formand Ole Roed Jacobsen (ORJ), som var helt uanstændig.

Vi kendte Ole Roed Jacobsen meritter til valget i 2012.

Vi kendte også de udfordringer, som ORJ skulle imødegå som formand, ifb med den store oprydning efter forbundssagen, da han tiltrådte.

Man kan mene, hvad man vil om ORJ´s bedrifter som formand i DJ i dag.

Men det er faktuelt, at manden fik ryddet gevaldigt op i økonomien i DJ, og efterlod et noget sundere DJ til sin efterkommer, end tilfældet var da han tiltrådte.

Nu står vi så 8 år senere, og de delegerede skal endnu en gang træffe et valg om formandsposten.

Nu kender vi CLC og hans bedrifter.

Vi er også alle sammen bevidste om, hvad det er for et DJ, som CLC efterlader, hvis han ikke bliver genvalgt. Og hermed er det jo også klart, hvilke udfordringer Jesper Lindgaard står overfor, hvis han bliver valgt.

Og dette er situationen …

De delegerede til repræsentantskabsmødet d. 19-9-2020 skal gøre op med sig selv, om jagten i Danmark har bedre forhold i dag end for 8 år siden.

De skal gøre op med sig selv om DJ er i en bedre tilstand i dag end for 8 år siden. De skal gøre op med sig selv om de tror på, at den siddende formand kan bringe jagten og DJ i en bedre situation i de næste 4 år. 

Eller om det er nu de igen skal have modet til at træffe beslutning om, at der er brug for nye kræfter.

Her står vi så igen med en kandidat Jesper Lindgaard (JL) som er et ubeskrevet blad, præcis som CLC var det for 8 år siden.

Føler medlemmerne, at det er på tide med et skifte, og har de modet til at sende dette mandat med deres delegerede.

Hvis ja, har de så også modet til at stemme et nyt ubeskrevet blad ind, ganske som de gjorde for 8 år siden?

Ovenstående er i øvrigt ikke kun gældende ifb med repræsentantskabets formandsvalg, men er faktisk også gældende til valgene til HB-posterne i kreds 2 og kreds 6.

Mange kender jo nok min holdning til hvad der bør ske, så det vil jeg undlade at gentage 😊

Men jeg vil oprigtigt opfordre alle medlemmer til ærligt og objektivt at se dybt ind i hvad det er der foregår med vores jagt og jagtmuligheder i Danmark lige nu, og især det store flertal af jægere, som driver jagt på mindre og mellemstore arealer.

Jeg vil også gerne opfordre alle medlemmer til ærligt og objektivt at granske og analysere lidt på hvordan DJ har klaret sig i diverse sager gennem de sidste 8 år. Både internet og eksternt.

Og efter grundig eftertænksomhed herefter beslutte, hvilket mandat I ønsker at give Jeres delegerede, og som tjener jægernes interesser bedst.

Drømmen om fremtidige jagtmuligheder, drømmen om at vi stadig i fremtiden kan se fine billeder på de sociale medier af jægere, som har deres næste generationer med på jagt.

Drømmen om at vi stadig kan nyde vores nedlagte vildt og dele dette med andre. At vi stadig kan vise danskerne, at de danske jægere ER de bedste til at passe på vores vildt og natur. Og at vi kan blive ved med at vise dette ved at agere professionelt og med faglige grundlag som ubetingede argumenter for vores gøren og laden.

Dette og alle de andre gode oplevelser vi har gennem jagten, er det vi kæmper for.

Sidste afsnit her er nok det vi alle tilstræber som jægere. Og mulighederne for at dette ikke forringes, er den røde tråd i det/de valg, som medlemmerne af DJ står for at skulle træffe i forhold til hvilke mennesker, der bedst kan varetage disse opgaver for os.  

Ønskes et læserbrev optaget på Netnatur.dk kan det sendes til ms@netnatur.dk 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 143)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »