Går man med ønske om at eje sin egen skov, eller har man et naturareal, og kunne tænke sig at få større udbytte af dette, så har du i denne bog et unikt værktøj …

Af Redaktionen

Lad det være sagt med det samme: Denne bog er et omfattende værk med sine 532 sider, som også er rigt illustreret. Hertil kommer, at bogen refererer til en meget righoldig – og i øvrigt meget nyttig – samling af links, som man kan tilgå på forfatterens hjemmeside.

Man kan naturligvis, som redaktionens medarbejder gjorde, starte med læsningen på side ét og så fremdeles fortsætte, til det sidste blad i bogen er vendt. Men det er nu næppe således, at bogen er tiltænkt.

Opslagsværk

Bogen er fantastisk anvendelig som et opslagsværk i kraft af den skarpe opdeling de forskellige kapitler imellem. Læseren føres igennem alle faserne af en skovrejsning, lige fra planlægningen til fuldførelsen og den senere nok så vigtige del, nemlig plejen af arealerne.

Bogen beskriver forskellige typer af skov og landskaber. Der er jo stor forskel på, om skoven skal være til kommerciel skovdrift, eller om det man i virkeligheden ønsker, er en vildtvenlig skov, som skal øge ejendommens herlighedsværdi gennem natur- og jagtværdier.

Bogen rummer et væld af god råd til, hvordan man skaber et landskab, hvor hovedvægten lægges på, at brugeren skal få nye oplevelser, når man passerer gennem landskabet.

Men det er ikke kun etablering af skov, som bogen omhandler. Også anlæggelsen af søer og vandhuller tages under kyndig behandling, og intet syntes her at være overladt til tilfældighederne.

15 case-historier

I bogen henvises og refereres der til skovrejsning på 15 forskellige ejendomme. Disse cases kan man læse meget mere om på SkovbyKon’s hjemmeside, hvor hver enkelt case frit kan downloades.

SE MERE: ANALYSE AF HERLIGHEDSVÆRDIER PÅ 15 SKOVREJSNINGSEJENDOMME

Christian Nørgård Nielsen, SkovbyKon, er hovedforfatter og desuden redaktør på bogen, som også gør brug af en række meget kompetente fagfæller, hvor iblandt specielt vildtbiolog Egon Bennetsen nok er mest kendt blandt Netnatur-læserne.

Landskabets skjulte muligheder

– håndbog i udvikling af skov-, natur- og herlighedsværdier

Bogen kan købes hos din boghandler og også her i NETNATURSHOP

%d bloggers like this: