Den 66 årige vestjyske skovejer, som byretten allerede har dømt for at skyde en ulv, må vente på landsrettens afgørelse. Sagen er udsat på ubestemt tid

Af Redaktionen

Var det en ulv eller en hybrid-ulv som en 66 årige vestjyde nedlagde fra sin bil i 2018?

Det spørgsmål vil landsretten have undersøgt. Derfor er der i følge TV midtvest iværksat en grundig DNA undersøgelse, hvilket betyder, at sagen mod skovejeren er udskudt på ubestemt tid.

Byretten har allerede dømt vestjyden, men den dømtes advokat har med held formået at så tvivl om det nedlagte dyrs genetiske ophav.

KLIK og læs også: Danmarks Jægerforbund ekskluderer dømte i ulvesag 

Derfor vil han have undersøgt om det var en ulv eller en blanding mellem en hund og ulv, som hans klient nedlagde fra sin bil, da det kan få indflydelse på udmåling af straffen, hvis det viser sig, at ulven ikke er en ulv med en hybrid.

KLIK og læs mere om HYBRIDER

Forsvaresadvokatens hybrid-teori er dog i ulvekredse blevet opfattet som et kluntet forsøg på at fordreje virkeligheden. Men det synspunkt er hverken forsvarsadvokaten eller landsretten i Viborg enig i.

Overfor TV midtvest forklarer forsvarsadvokat Jan Schneider, at landsretten naturligvis ikke udsætter en sag af denne karakter alene fordi man ønsker at gøre forsvarene en tjeneste.

Han understreger, at sagen er unik og måske den første af sin art i hele verden. Derfor finder han det vigtigt, at få sagen undesøgt til bunds.

KLIK og læs også Naturstyrelsens fortolkning af af EU regler vedr. beskyttelse og bekæmpelse af hhv. ulve og hybrider 

Den 66 årlige vestjyde har byretten allerede dømt 40 dages betinget fængsel for at skyde en ulv fra sin bil. Den dømtes dårlige helbred er oplyst som årsag til, at retten gjorde dommen betinget. Men den dømte og dennes advokat har anket dommen til landsretten, som nu har udskudt retsagen på ubestemt tid, da man ønsker at undersøge om den nedlagte var en ulv eller en blanding mellem en hund og en ulv.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »