I denne film fornemmer man den kultur, som er opstået omkring langdistancejagt, men hvor går grænsen for et passende skudhold og er der overhovedet en grænse?

Af Redaktionen

Bemærk denne film er produceret af virksomhed,  som markedsfører forskellige former for setup for langdistance skydning.

Filmen viser jægere, som går til den absolutte grænse, når de skyder mod vildt. Her på redaktionen har vi ikke mulighed for at vurdere om resultatet af de mange skud er repræsentative for jægernes skudafgivelse på de afstande, som der skydes på. Bemærkes skal det dog, at flere forhold kan påvirke træfpunktet, når de skydes over lange afstande. Bl.a. kan vinden skubbe træfpunktet væsenligt.

Langdistanceskydning kræver uanset meget træning og mange skud og dertil indgående kendskab til det udstyr, som man anvender inden man overhovedet overvejer et “langt” skud under jagt.

Mange danske jægere vil nok finde, at filmen er ude at trit med dansk jagtkultur, men i takt med den teknologiske udvikling vil grænsen for et såkaldt forsvarligt skudhold blive udfordret igen og igen. Det kan der næppe være delte meninger om.

Men hvor går grænsen? Og er der overhovedet en grænse, så længe der er tale om sikker skydning samt et hurtigt og effektivt drab af det vildt, som der skydes mod?

Det spørgsmål vil vi overlade til læserne selv af finde svar på.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »