jiUcn56jmlA

Naturen bugner af mange vilde bær lige nu – og c-vitamin-bomben havtorn er en af de bær, som oven i købet er blevet trendy. Se hvordan du laver sirup i denne video

Af Naturstyrelsen

Her er hvad du skal bruge:

4 økologiske appelsiner (usprøjtede)
1 kilo havtorn
600 gram rørsukker

Sådan gør du

Pil skallen af appelsinerne og pres saften ud i et målebæger. Det skal blive til cirka tre deciliter saft.

Pres flere appelsiner, hvis der ikke er nok saft i tre.

Kog appelsinsaften op sammen med havtornen i en gryde, og lad det simre i fem minutter.

Herefter sigtes det hele. Brug en ske eller en dejskraber til at presse væsken ud af bærrene.

Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukkeret og appelsinskralderne.

Saften koges op, og til sidst sigtes siruppen igennem et ikke for fintmaskede klæde.

Hvis din sirup opbevares i køleskabet, kan den holde sig i et par måneder.

LÆS OGSÅ: Kend dine vildtplanter: Havtorn

Del gerne artiklen hvor du ønsker...