Skal du lave en dejlig snaps af hæg, så er det nu i de to koldeste vintermåneder, at du skal have gang i dine færdigheder ud i snapse-alkymien

Af Redaktionen

Lad det være sagt med det samme. Du kan selvfølgelig sagtens lave en god snaps af hægens frugter. Men i januar og februar er disse for længst havnet i nogle slunkne fuglemaver.

Derfor skal du nu ud og på jagt efter en hæg, og afsave en gren på mellem 2 og 5 centimeters tykkelse.

Når du har fået grenen i hus, skal du til at lave høvlspåner. Du kan selvfølgelig benytte en høvl til dette formål, men en lettere løsning vil nok være at anvende en kniv.

Lav din egen kryddersnaps af hæg

Når du har fået hæg-grenen i hus, skal du til at snitte spåner.

Snit et par gode håndfulde spåner, og kom dem i et tilpas stort glas, som også kan rumme en hel flaske neutral snaps som Brøndum eller en rimelig vodka.

Så er det bare at vente

På med låget, stil glasset et mørkt sted, og vent så mindst en måneds tid, inden du filtrerer dråberne. Skulle der gå længere tid, så fortvivl ikke. Snapsen bliver ikke specielt bitter af, at den står lidt længere og trækker.

En snaps på hæg får en dejlig marcipan-agtig smag, med et lidt bittert anstrøg. Snapsen kan eventuelt sødes lidt med honning, hvis du finder, at den bliver for bitter til din smag.

Hæg-snapsen vinder i øvrigt ved længere tids lagring.

%d bloggers like this: