Naturpleje med græssende husdyr må ikke blive på bekostning af dyrevelfærden, påpeger Danmarks miljøminister Lea Wermelin

Af Redaktionen

– Alle de dyr, som vi har ansvaret for på statens arealer, skal have det godt! Det er ikke til diskussion.
 
Det skriver Lea Wermelin på sin Facebookside. 
 
Hun peger på en sag fra Naturstyrelsens arealer i Mols Bjerge (og altså IKKE Molslaboratoriet som nogen spørger til), hvor der ikke er passet godt nok på dyrene.

LÆS OGSÅ: Dyrlæge retter kritik af sultende husdyr i dansk nationalpark

Ved et dyrlægetilsyn i februar blev der givet hård kritik af dyrenes sundhedstilstand, skriver Lea Wermelin, der henviser til en tilsynsrapport, som viser, at dyrenes huld var langt under det, man kan forvente i en normal vinterperiode.
 
– Det er vigtigt for mig at slå fast, at den konkrete sag er helt uacceptabel!

Den danske miljøminister understeger desuden, at hun ikke vil acceptere, at der bliver gået på kompromis med dyrevelfærden.

– Dyr skal være sunde og raske. De skal trives samtidig med, at de hjælper med at skabe en mere mangfoldig natur, påpeges der i Facebookopslaget.

Politiet og Fødevarestyrelsen har den 5. marts 2021 været på kontrolbesøg på baggrund af en politianmeldelse. Naturstyrelsen afventer den endelige rapport. Foto er fra et dansk naturplejeprojekt, hvor dyrene var i god foderstand og efter alt at dømme havde det godt. 
 
LÆS OGSÅ:

Hollandsk eksperiment uden jagt fik katatrofale følger

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »