Miljøminister Lea Wermelin vil nu tillade de danske jægere at anvende natsigteudstyr under jagt og regulering af den invasive mårhund

Af Redaktionen (opdateret kl. 9.55)

Miljøminister Lea Wermelin, Socialdemokratiet vil tillade de danske jægere at bruge natsigteudstyr, når de er på jagt efter mårhund.

Det skriver DR.dk

– Jeg har afventet Vildtforvaltningsrådets anbefaling, og nu har jeg fået grønt lys fra rådet. Det vil jeg gå videre med, siger ministeren til DR1.

KLIK herunder og læs også om spørgsmål rejst af Anni Matthiesen (V), der i oktober 2019 ønskede svar på om ministeren vil sikre, at jægere, der bekæmper mårhund, kan anvende natsigtemidler.

Minister svarer på spørgsmål om brug af natsigtemidler til mårhund

 

Mårhund og natsigte
Mårhunden er ikke mindst et problem i midt- og vestjylland og derfor sendte otte kommuner i december 2019 et åbent brev til miljøministeren, hvor man opfordrede til, at mårhunden bliver bekæmpet langt mere effektivt end tilfældet er i dag.

Lea Wermelin er ikke i stand til at sætte dato på, hvornår danske jægere kan starte med at drive jagt ved hjælp af natsigte, men oplyser, at hun arbejder så hurtigt på lovliggørelsen, som hun kan, da hun giver udtryk for at dele mårhunde-bekymringen med medlemmerne af Vildtforvaltningsrådet.

KLIK og læs mere om MÅRHUND

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 137)

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »