Danmarks første ulvekobbel er formentlig en realitet i løbet af få måneder, og Dansk Folkeparti mener, at LA’s forslag om problemulve “lyder fornuftigt”

Af Erik Poulsen, Ansatz

Med nyheden om ulvehvalpe i den vestjyske ulvezone er Danmarks første ulvekobbel formentlig en realitet i løbet af få måneder.

Det udløser ikke begejstring hos partiet Liberal Alliance (LA), der mener, at det stigende antal konflikter mellem ulv og husdyr skal føre til en revision af forvaltningsplanen for ulv. Ikke mindst i forhold til regulering af problemulve, der nærmer sig husdyr og boliger.

“Der er brug for firkantede, let forståelige retningslinjer for, hvornår man må skyde en ulv. Det nytter ikke, at Naturstyrelsen skal ind over, før man kan skride til handling. Når den opholder sig tæt på mennesker og dyrehold, er den grundlæggende at regne for et problemdyr og skal bekæmpes som sådan”, siger Carsten Bach, der er fødevare- og miljøordfører for Liberal Alliance i Folketinget.

Han erkender, at der er behov for handling:

”Der vil muligvis opstå situationer over sommeren, hvor landmænd får dræbt husdyr. Jeg kan kun beklage, at der ikke allerede er taget hånd om det, men vores forslag viser, at vi har fokus på det i regeringspartierne”, siger Carsten Bach.

Liberal Alliance foreslår konkret, at det skal være tilladt at skyde ulve, hvis:

– De befinder sig inden for 50 meter af husdyrfenner/hegn med dyr.
– De befinder sig inden for 200 meter af bygninger.
– De befinder sig inden for 300 meter af beboelse.

DF bakker op

Forslaget får i ugeavisen Landbrug Nord, der udkommer i dag tirsdag, opbakning fra Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen:

”Det kan jeg kun sige lyder fornuftigt. Vi skal i hvert fald finde ud af, hvad vi skal gøre, hvis ulven er et problem, og gøre noget inden, at problemerne bliver for store”, siger Pia Adelsteen til Landbrug Nord.

Landboformænd i Vestjylland glæder sig over, at ulveproblematikken på Liberal Alliances foranledning tages op i Folketinget efter sommerferien.

”Jeg siger ikke, at vi partout skal skyde ulven, men hvis den bliver et større problem, så skal vi have muligheden for at regulering. Jeg håber, at forslaget bløder op for den mulighed”, siger Søren Christensen, formand for Vestjysk Landboforening, til Landbrug Nord.

Læs mere om Ulv i Danmark

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »