Løbsprængning sker stort set aldrig, men i dette videoklip kan man se hvordan det går for sig, når det alligevel går galt. Riffelpiben sprænger under jagt

Løbsprængning – et sjældent, men et voldsomt og ofte farligt fænomen.

Af Redaktionen

Inden man ser meget korte videoklip om løbsprængning, bør man måske klikke på nedenstående to link og i øvrigt bruge lejligheden til at genopfriske de ting, man i sin tid lærte om sikkerhed og våben.

Dette nævnt uden at vide, hvad der eksakt er årsagen til, at jægeren i videklippet med ét befinder sig i en meget alvorlig situation, som han dog slap forholdsvis nådigt fra.

Pas på under indskydningen 

Indskydning af rifler

Filmklippet er optaget under jagt på nordamerikansk Wapity, også kaldet Elk. Elk er beslægtet med den europæiske kronhjort,men brunstbrølet er et langstrakt og meget højlydt pift, der kan minde lidt om det vi kender fra den meget mindre “danske” sikahjort. En fuldvoksen Elk i topform vejer på den gode side af 300 kilo. Derfor vælger amerikanske jægere og tilrejsende jægere, som vil opleve jagten på Elk, ofte kalibrer, der er lidt kraftigere end det vi normaltvist anvender til jagt på kronvildt.

Den unikke optagelse af en løbsprængning optaget. under jagt, hvilket gør optagelsen  endnu mere unik, da der ikke er tale om en fremprovokeret sprængning, som man af og til ser.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »