Slagtning af løver med henblik på eksport af deres knogler til asiatiske markeder har sendt chokbølger gennem Sydafrika

Af Redaktionen

Ifølge Safari24.com hævdes det, at der har været  en massenedslagning af opdrættede løver i den sydafrikanske provins Free State

Men hvor mange løver, der er slagtet på farmen, er der usikkerhed om.

Safari24 har dog kilder, der hævder, at op mod 100 løver allerede er skudt på farmen, der “overnight” angiveligt skulle være omdannet til et løveslagteri.

 

Oprindeligt blev eksporten af løveknoglerne opfattet som et naturligt biprodukt til løvejagten, men kritikerne frygter nu, at løvejagten kan blive et biprodukt til løveslagterierne.

Formålet med aflivningen af de mange løver er at sælge deres skeletter til Kina og Vietnam, hvor løveknoglerne anvendes af medicinalindustrien.

Ifølge Safari24 skulle et løveskelet kunne indbringe op til 100.000 Sydafrikanske rand, hvilket svarer til cirka 50.000 danske kroner baseret på kursen 11. Maj 2018

Ian Michler, som er medlem af det såkaldte Blood Lions-team, er i flere medier udtalt for at sige følgende:

“Den grusomme virkelighed er, at Sydafrikas ikoniske løver handles industrielt for at sikre Kinas efterspørgsel efter deres knogler.”

Det er midlertidig usikkert om der i tilknytning til slagtningen er foregået noget ulovligt mht transport og aflivningsmetode.

Men selve eksporten foregår med tilladelse fra de sydafrikanske myndigheder, som hvert år udsteder tilladelser til op mod 800 løveskeletter.

Dette finder kritikkerne af løveslagtning er forargeligt.

De forsøger derfor at rette den offentlige opmærksomhed mod landets image, som de mener vil tage skade af den kontroversielle slagteindustri.

Det påpeges, at Sydafrika er i den absolutte verdensklasse, når det drejer sig om naturbevarelse og det image kan krakelere, hvis landet fortsætter med at eksportere løveknogler for at tilfredsstille en mindre og endnu ret ubetydelig privat industri.

Sydafrikas bestand af opdrættede og fangeskabsholdte løver er opgjort til cirka 8.000

FØLG NETNATUR.DK  PÅ FACEBOOK
Gå ind på Netnatur’s facebook side, tryk på knappen “Følger” og marker punktet “Se først”.
Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »