Er der blevet lidt for mange ræve, kan lokkejagt på høstede marker være både effektiv regulering og spændende jagt

KLIK herunder og se SEKTION KUN OM RIFFELJAGT

Video: Silva Fox Whistles

Lokkejagt på ræv går sin sejrsgang i Danmark, hvor flere og flere får øjnene op for de spændende jagtmuligheder, der ligger i at lokke ræve på skudhold ved hjælp af lokkekald. 

Hvilket kald man skal anvende og ikke mindst hvornår og hvordan er der mange teorier om. Dem kommer vi ikke ind på her.

I stedet konstateres det blot, at august og september er gode måneder til effektiv regulering. Og spændende jagt med brug af lokkekald eller blot tilspidsede læber og efterligning af pibende mus, som på stille dage kan lokke ræve ind fra overraskende stor afstand.

Læs også: Ræven – det glemte trofæ

Lokkejagt på ræv

De unge, og mindre erfarne ræve er nemmere at jage end ræve, der har ét eller flere års erfaring med jægerne. Allerede sidst på sæsonen bliver det vanskeligere at lokke rævene. Til gengæld er hver nedlagt ræv på dette tidspunkt et smukt og mindeværdigt trofæ.

Herunder viser en jæger fra Australien, hvordan han ved hjælp af eget udviklet rævekald kalder de introducerede europæiske ræve helt tæt på.

I filmen viser han også, at man rent faktisk også er i stand til at dublere ræve under lokkejagt, hvis man vel at mærke ved hvordan man betjener såvel riffel som lokkekald.  

 

KLIK herunder og gå til SEKTION KUN OM RÆVEJAGT

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »