Skygger i natten så store som en lille pony: Drømmen om et kæmpe vildsvin havde levet længe … I Jagtbogen – Europa Rundt kan der læses om lynhurtig skyggejagt på vildsvin i Tyrkiet

Af Netnatur.dk

Fire tavse og bevæbnede mænd i en lille bil ved midnatstid: Der var en underlig udefinerbar stemning over dette set-up, og jeg følte mig ærlig talt i et skummelt ærinde, da vi trillede ned ad bjergskråningen med slukkede billygter.

For at bryde den lidt trykkende tavshed bad jeg den engelsktalende jæger i selvskabet forklare lidt om den kommende jagt, hvilket han absolut ikke havde noget imod.  

– Ses der bort fra drivjagterne, vil vildsvinejagt i Tyrkiet oftest foregå ved steder, hvor der udlægges foder. Især op til en kommende jagt vil guiderne holde pladserne med majs under opsyn samt gøre sig tanker om, hvilke dyr der besøger de forskellige pladser.  

– Bedst er det at opsøge de pladser, hvor der kun er spor af enlige, tunge dyr. Da tyder alt på, at stedet hjemsøges af en keiler, som er det, langt de fleste udenlandske jægere går efter.

– Tyrkiske jægere jagter sjældent vildsvin, da det regnes for et urent dyr. Blandt den muslimske del af befolkningen finder vildsvinekød kun meget sjældent vej til spisebordet. Det er et skadedyr og behandles som sådan derefter, forklarede Ersin, mens vi med lav hastighed og slukkede billygter trillede af sted.

Det gjaldt om at vænne øjet til det svage månelys.

Artiklen fortsætter i Europa Rundt

KLIK og bestil her

Rensdyrjagt i Norge

Muflon i Tjekkiet

Dåhjort i Danmark

Bæver i Norge

Spansk stenbuk

Sika i Irland

Ræv i Danmark

Elgtyr i Norge

Råbuk i England

Tjur i Norge

Vildsvin i Tyrkiet

Muntjack i England

Mankefår i Spanien

Gåsejagt i Sverige

Kronhjort i Ungarn

Europa Rundt er på 256 sider. Formatet er lidt under a4 og bogen kan bestilles i Netnaturshop.dk

 

 

 
 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »