Mårhund gør ikke som flere andre medlemmer af hundefamilien, men hvordan lyder en mårhund egentlig

Af Redaktionen 

Mårhunden er på vej til at blive en af de mest succesfulde pattedyr i nyere tid. Den 4-7 kilo tunge mårhund har allerede indtaget store dele af Asien, og er nu ved for alvor at bide sig fast i Europa.

Danmark er ingen undtagelse og ikke mindst jægerne sætter alt ind på at begrænse den stort set altædende mårhund, da den opfattes som en alvorlig trussel for vores oprindelige fauna – herunder ikke mindst de jordrugende fugle som f.eks. hønsefugle samt ande- og vadefugle.

Myndighederne har allerede bøjet reglerne for jagt og regulering i forsøget på at hæmme udviklingen. Der tillades f.eks. natjagt på mårhund, da den i udpræget grad er nataktiv. Kun forholdsvis sjældent ses de om dagen. 

Mårhundens stemme

Det at mårhunden holder lav profil i dagtimerne betyder, at mange ikke er klar over, at de har mårhunde på deres terræn. 

Mårhundens spor er dog nem at genkende. 

KLIK og læs: Mårhund: Sådan kender du dens spor

Mårhundens stemme er også ret karakteristisk og næppe sammenlignelig med andre lyde i den danske natur efter mørkets frembrud.  

Herunder vises video, som viser hvordan mårhunden kan lyde.

 

Arten har – som f.eks. ræven – naturligvis flere lyde i sit repertoire, men det korte videoklip giver en ide om hvordan det i almindelighed ret diskrete pelsdyr lyder, når det forsøger at skabe opmærksomhed omkring sig selv. 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 137)

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »