Mårhund gør ikke som flere andre medlemmer af hundefamilien, men hvordan lyder en mårhund egentlig

Af Redaktionen 

Mårhunden er på vej til at blive en af de mest succesfulde pattedyr i nyere tid. Den 4-7 kilo tunge mårhund har allerede indtaget store dele af Asien, og er nu ved for alvor at bide sig fast i Europa.

Danmark er ingen undtagelse og ikke mindst jægerne sætter alt ind på at begrænse den stort set altædende mårhund, da den opfattes som en alvorlig trussel for vores oprindelige fauna – herunder ikke mindst de jordrugende fugle som f.eks. hønsefugle samt ande- og vadefugle.

Myndighederne har allerede bøjet reglerne for jagt og regulering i forsøget på at hæmme udviklingen. Der tillades f.eks. natjagt på mårhund, da den i udpræget grad er nataktiv. Kun forholdsvis sjældent ses de om dagen. 

Mårhundens stemme

Det at mårhunden holder lav profil i dagtimerne betyder, at mange ikke er klar over, at de har mårhunde på deres terræn. 

Mårhundens spor er dog nem at genkende. 

KLIK og læs: Mårhund: Sådan kender du dens spor

Mårhundens stemme er også ret karakteristisk og næppe sammenlignelig med andre lyde i den danske natur efter mørkets frembrud.  

Herunder vises video, som viser hvordan mårhunden kan lyde.

 

Arten har – som f.eks. ræven – naturligvis flere lyde i sit repertoire, men det korte videoklip giver en ide om hvordan det i almindelighed ret diskrete pelsdyr lyder, når det forsøger at skabe opmærksomhed omkring sig selv. 

Sætter du pris på hverdagen
såvel som store eventyr?
Besøg Netnaturshop.dk

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »