Jagttid: 01.09.-31.01.

Mårhunden er en invasiv art, og må som sådan reguleres hele året.

Mårhunden er meget tilpasningsdygtig og lever i mange forskellige naturtyper. Den foretrækker dog fugtige områder nær søer og åer, rørskov, samt fugtig skov med rig undervegetation.

Mårhunden danner par for livet. Et mårhundepar kan få ét kuld hvalpe om året, som typisk består af 5-7 hvalpe. Både hannen og hunnen tager sig af hvalpene, og når hvalpene er ca. 4 måneder gamle kan de klare sig selv.

Mårhundens korte ben gør, at den ikke er en god løber, og den kan i sine bevægelser virke lidt klodset. Til gengælg er den en god svømmer, og den kan svømme op til 5 km.

Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund vil gerne have besked, hvis du ser en mårhund eller sporene efter den.

Ser du en mårhund eller dens spor, må du meget gerne dokumentere det med et billede. Læg gerne en referencegenstand ved siden af sporet, så man kan se størrelsesforholdet.

Det er også vigtigt, at du oplyser præcis hvor og hvornår, du har set mårhunden.

LÆS MERE: MÅRHUNDEN