Sne og frost og ekstremt terræn er med til at gøre det ekstra vanskeligt at fuldføre den sydafrikanske Royale Macnab

 

Af Redaktion

The Royal Macnab kaldes det sydafrikanske alternativ til britiske, hvor jæger på en og samme dag skal forsøge at nedlægge en hjort, to grouse og fange en laks på flue. Ikke mindst det sidste, kan være jokeren i det britiske setup. 

Også Sydafrika arrangerer lignende tiltag for jægere og lystfiskere.

F.eks. har Bayly Sippel hunting Safaris udviklet The Royal Macnab, hvor en jæger mellem solopgang og solnedgang skal nedlægge Mountain Reedbuck eller Vaal Rhebok, skyde to Greywings over stående hund og endelig fange en vild ørred på flue. 

Alt foregår cirka 9.000 fod over havet og i ikke hegnet natur.

Derfor skal tiltaget afvikles indenfor en forholdsvis kort jagtsæson på tre måneder modsat private, hegnede jagtfarme, hvor indehaveren i vid udstrækning selv forvalter sit vildt og sin afskydning. 

I lighed med den britiske tradition er formålet med The Total Macnab at teste egne evner som riffeljæger, haglbøsseskytte og fluefisker. 

 

I Sydafrika kan udfordringen besværliggøres af sne og frost og jagt i stærkt kuperet terræn. Forhold, der kan komme bag på mange, som måske kun har begrænset kendskab til den afrikanske mangfoldighed og endnu mindre til de mange landskabsmæssige variationer, som man finder alene i Sydafrika.

Herunder video optaget af Bayly Sippel hunting Safaris. 

Prisen for en nævnte sydafrikanske Macnab er set oplyst til:

Macnab with a mountain Reedbuck is $2040 (Includes 3 days/4 nights)
Macnab with a vaalie is $2730 (Includes 3 days/4 nights)
Macnab retry is $1200

 

 

LÆS flere artikler kategoriseret som JAGTREJSER

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »