Nu kan der søges op til 500.000 kr. til projekter, som kan minimere madspild i alle led fra jord til bord
Af Miljø og fødevareministeriet
Fra spild af korn ude hos landmanden over fravalg af grimme grøntsager i butikkerne til gode gryderetter, der ender i skraldespanden derhjemme.
Madspild findes mange steder, og fra i dag kan man søge tilskud fra en pulje til projekter, der kan minimere madspildet, uanset hvor det opstår.
Det er anden gang, at puljen åbnes for ansøgninger. Første gang var i 2016, og projekterne fra dengang er nu ved at blive gennemført.
Formålet med puljen er at støtte innovative og nytænkende projekter, der har potentiale til at danne best practice, som kan opskaleres til en bredere målgruppe eller som har et større mængdemæssigt potentiale. Formålet er også at understøtte samarbejde mellem forskellige aktører, der arbejder med at reducere madspildet i Danmark.
Puljen kan søges af virksomheder, myndigheder, institutioner, organisationer, foreninger og enkeltpersoner.
Læs mere og se, hvordan du søger Madspildspuljen
Yderligere oplysninger:
Om puljen: AC-tekniker Lone Lykke Nielsen, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 41 82, e-mail: lln@mst.dk.
Pressehenvendelser: Pressekoordinator Jakob Volf, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 44 50, e-mail: jamvo@mst.dk.
Eksempler på projekter under madspildspuljens første runde
- Udvikling og relancering af appen “For Resten”, der ud over gode resteopskrifter nu også oplyser om datomærkning og den bedste opbevaring af mad.
- Udvikling og test af en multifunktionel opbevaringsboks til både opbevaring, frysning og opvarmning i microovn af restemad.
- Oplysningskampagnen “Respekt for maden”, der bl.a. vil køre i flere supermarkedskæder.
- Undersøgelse af muligheder for at bruge dynamiske stregkoder, der automatisk giver rabat på datovarer.
- Praktiske workshops om madspild på 12 danske højskoler, rettet mod både elever og køkkenet.
- Fokus på at afsætte flere anden sorteringsgrøntsager fra primær produktionen.