24 gange i døgnet påkøres hjortvildt på de danske veje. Mange kører videre og Dyrenes Beskyttelse udelukker ikke, at mange er ligeglade

Af Redaktionen

Dyrenes Beskyttelse registrerede 8.858 hjortepåkørsler i 2017. Det svarer til, at cirka 24 stykker hjortevildt påkøres dagligt.

Det skriver DR.dk

Det reelle tal er dog højere. Langt fra alle melder påkørslerne til Dyrenes Vagtcentral, der er en del af Dyrenes Beskyttelse.

LÆS OGSÅ: Dyrenes Beskyttelse: 40 opkald i døgnet om påkørte hjorte

Der er desværre mange, der kører videre. Der er en del, der ringer til os, som ikke er dem, der har påkørt dyret, siger Camilla Skovgaard Jensen, teamchef i Dyrenes Vagtcentral.

Årsagen mener hun kan bunde i, at bilisterne ikke aner, hvad de skal stille op. Men hun udelukker ikke, at mange  bare er ligeglade.

LÆS OGSÅ: Ingen lov mod flugtbilister

Antallet af påkørsler har været stigende over de sidste år. Dog blev der fra 2016 til 2017 kun registreret en svagere stigning.

I 2015 blev 7.609 påkørsler registreret. I 2016 var tallet opgjort til 8.771 påkørsler. Og i 2017 var det altså 8.858 stykker hjortevildt, som Dyrenes Beskyttelse har registreret påkørt.

KLIK her og læs mere om TRAFIK

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »