Når solen gemmer sig i tåge og regn, svigter jagtheldet, da jagt på det nordafrikanske barbary sheep har det bedst med godt vejr. Det skriver Jagtbogen Europ Rundt

Af Netnaturshop.dk

Desværre var flokken borte, da vi endelig var fremme ved den lille lysning i fyrreskoven. Det eneste, vi så, var aftrykkene efter de skræmte vildfår. Og selv om min guide mente, at det var formålsløst at optage forfølgelsen i det vanskelige terræn, var det alligevel opløftende endelig at se den lille gruppe afrikanske får i deres nye, men naturlige sydeuropæiske omgivelser.

Oddsene havde ellers været imod os de sidste dage. Regn og tåge havde presset de varmeelskende får ned ad bjergskråningerne, hvor de søgte tilflugt i de tætte fyrreskovsplantager. Men at finde dem i skovene var mere eller mindre som at finde den berømte nål i en høstak. 

Det var således første gang, vi spottede dyr, siden jeg sammen med den spanske guide Antonio Teruel og den danske rejseleder Thomas Larsen for to dage siden indledte jagten, der normalt drives som klassisk bjergjagt baseret på spot and stalk.

Men på grund af vejret havde jagten udviklet sig til en noget atypisk autopyrsch i de lavtliggende fyrreskovsplantager. Ret søvndyssende og langt fra det, som jeg havde forestillet mig.  Alligevel var vi alle enige om, at det var bedre end at sidde på hotelværelset og blot vente på godt jagtvejr.

Artiklen fortsætter i Europa Rundt

KLIK og bestil her

Indehold

Forord

Rensdyrjagt i Norge

Muflon i Tjekkiet

Dåhjort i Danmark

Bæver i Norge

Spansk stenbuk

Sika i Irland

Ræv i Danmark

Elgtyr i Norge

Råbuk i England

Tjur i Norge

Vildsvin i Tyrkiet

Muntjack i England

Mankefår i Spanien

Gåsejagt i Sverige

Kronhjort i Ungarn

Europa Rundt er på 256 sider og udgør en samling af Michael Sands artikler fra serien Jagtbogen. 
Formatet er lidt under a4 og bogen kan bestilles i Netnaturshop.dk

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »