Under en cykeltur i Den Jyske Ås opdagede Britt Grønborg Sand en hovedløs råbuk, men hvem der står bag gerning, har den nordjyske cyklist ingen anelse om

Af Redaktionen

Under en cykeltur i Den Jyske Ås – på strækningen mellem Klokkeholm og Hellevad – mødte der Britt Grønborg Sand et noget markabert syn i form af en hovedløs råbuk i vejkanten.

Råbuk efterladt hovedløs i vejkanten på kanten af Den Jyske Ås. Men historen bag den hovedløse bukkekrop er uopklaret.

Hovedet var effektivt fjernet med et rent snit.

Britt Grønborg Sand afviser spekulationer om ulovlig jagt. Hun er istedet overbebevist om, at bukken er dræbt i trafikken, da hun tidligere på samme strækninger har observeret døde dyr i rabatten.

Hvem der har fjernet råbukkens hoved har den nordjyske cyklist dog ingen anelse om.

Læs mere om vildt og trafik Viden om påkørsel af vildt

Uanset hvem der står bag hoved- og hals “hugningen” er der dog næppe tvivl om formålet.

Den efter alt at dømme trafikdræbte råbuk skal fungere som dekoration hos en jæger eller hos en ikke jæger, da trofæer på væggen også er populære uden for jagtmiljøet.

Desværre er der ingen får glæde af det lækre dyrekød og dog. Den døde råbuk i vejkanten indgår nemlig i naturens kredsløb og i løbet af kort tid, vil der kun være løse hår at finde på gerningsstedet.

Læs også: Flere danskere ønsker flere ådsler i naturen 

Råbukkens hoved var fjernet med et meget rent snit – enten af den trafikant, der dræbte bukken eller af en trafikant, som efterfølgende kom forbi og opdagede det dyr. Måske var det da allerede uanvendeligt som menneskeføde

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »