– Grove tilfælde af sexisme skal straks meldes til politiet, lyder det fra formanden for det svenske jægerforbund, der tager godt imod MeToo-kampagne, der skal afsløre sexisme blandt jægere

Af Redaktionen 

En MeToo-kampagne skal afslører sexisme blandt jægere. Det oplyser Svensk Jakt.

Tiltaget hedder ”Vi gör patron ur” og kan følges på Instagram, hvor kvindelige jægere beretter om de oplevelser, som de har haft i forbindelse med jagt og sexisme.

Tiltaget bliver taget godt i mod af det svenske jægerforbund. 

– For Jägareförbundet (Det svenske red.) er det indlysende, at alle mennesker skal føle sig velkomne og respekteret. Vi har også et formuleret værdisæt om dette. Derfor er det også godt at diskutere disse spørgsmål: Ellers får vi aldrig styr på problemerne.

Det siger Torbjörn Larsson, der formand for det svenske jægerforbund.

Han oplyser, at han er ikke kender problemets omfang, men at forbundet allerede har en handlingsplan mod misbrug og diskrimination, der er implementeret i hele organisationen.

– Uanset hvor “lille” begivenhed, kan forekomme, skal den håndteres korrekt, siger han til Svensk Jakt og fortætter:.

– Hændelser, der er så alvorlig, at de kan defineres som kriminelle, skal straks meldes til politiet. Sexisme hører ikke hjemme i forbundet,

understreger Torbjörn Larsson.

Sexisme kan være mange ting, og nu skal MeToo-kampagene få hændelser indenfor jagtmijøet frem i lyset. Tiltaget hedder ”Vi gör patron ur” og har sit udspring blandt kvindelige svenske jægere. (Foto: arkiv) 

 

Også i Danmarks Jægerforbund har man oplevet minst én sag med sexisme.

Sagen første til, at et HB-medlem, – som trods anklage om sexisme, havde hovedbestyrelsens fulde tillid, – valgte at trække sig fra samtlige poster i forbundet. 

Vidne karakteriserede HB-medlemmets verbale overgrev på kvindelig kursist som meget grovt, men sagen er ikke politianmeldt …  

Sex og jagt

KLIK og læs om:

Sexchikane i Danmarks Jægerforbunds hovedbestyrelse

 

“Personligt bliver jeg påvirket af voldsomme udtryk, vrangforestillinger og upassende kommentarer inden for jagtens verden. Hvor vanskeligt kan det være at behandle mennesker med almindelig normal anstændighed?”

Citat: Torbjörn Larsson, formand for det svenske Jägareförbundet

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »