Ulven skaber utryghed og jeg så helst den ikke var kommet til Danmark. Sådan lyder det under samråd fra miljøminister Lea Wermelin

Af Redaktionen 

Ifølge Lea Wermelin (S) kan det være lovligt nødværge, hvis landmænd ønsker at skyde en ulv, men … understeger hun: Der skal være tale om en problemulv og påpeger desuden, at det i sidste ende vil være afhængigt af en konkret afgørelse ved domstolen.

Sådan lyder forklaringen fra ministeren i følge TV2, da hun bliver spurgt til, om landmænd må skyde ulve i nødværge. 

Miljøministren så dog helst, at ulven ikke var kommet tilbage til Danmark, fordi vi er et lille land.

Det forklarer hun ifølge samme medie, der omtaler et samråd opstået på vegne af Pia Kærsgaard, der vil vide, hvordan man har tænkt sig at sikre landets husdyr mod flere angreb fra ulve. Og herunder har Dansk Folkeparti’s ordfører for dyrevelfærd rejst spørgsmålet: Må landmænd nedlægge ulve i nødværge. 

Lea Wermelin oplyser, at de ulvesikre løsninger virker og at der er nye tiltag i støbeskeen, der kan være med til at forhindre angreb fra ulve på danske husdyr. Konkret nævnes såkaldte vogtehunde. 

Ifølge Lea Wermelin skaber ulven dog utryghed i befolkningen – særligt i de egne, hvor den har slået sig ned. Den utryghed udtrykker hun forståelse for.

LÆS også:

MÅ ULV SKYDES I NØDVÆRGE TIL FORSVAR AF HUND?16 får dræbt i Vestjylland
Der har været 113 dokumenterede ulveangreb på husdyr fra 2013-2019.
I 2020 har der været 12. Minister Lew Wermelin er enig med Pia Kjærsgaard – der har taget tilløb til området – at det er for mange. TV2: d. 6. maj 2020

LÆS også:

ULV SKUDT PÅ FEM METERS AFSTAND, DA DEN ANGREB HUND

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »