Mød nogle af verdens mest fascinerende rovfugle på outdoor messen 10., 11. og 12. februar i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC)

Af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC)

På outdoor messen 10., 11. og 12. februar i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) medbringer Falkecenter Samsø en Afrikansk Stor Hornugle, en Tropisk Dværghornugle, en Afrikansk Lannerfalk og en Harris Høg. Og gæsterne kan oven i købet komme helt tæt på og selv holde dem.

Der er noget dragende ved eksotiske fugle. En ugles iagttagende blik er umuligt at gennemskue, og den måde et stort vingefang kan holde fuglene i luften er dybt betagende.

På OUTDOOR 2017 – Natur, Jagt og Lystfiskeri i AKKC får alle mulighed for at komme helt tæt på de fascinerende dyr, og både børn og voksne får mulighed for at holde præcis den af de fire fugle, de ønsker sig.

Bertha @Sebastian Damark

Den afrikanske store hornugle Tykke Bertha og dværghornuglen Brutalis er med på messen igen i år. Det var de også i 2015, og her charmede især den lille 120 grams bedårende ”heart breaker” Brutalis sig ind på gæsterne. I år kommer også Harris høgen Jess og den afrikanske lannerfalk Jeanne d’Arc, og de er også nogle meget flotte og spændende fugle, forklarer Louise Vedel fra Falkecenter Samsø.

Fra de største til de mindste

Der vil altså på messen være mulighed for at se lige fra en af de største ugler i verden til en af de mindste.

En Afrikansk Stor Hornugle kan blive ca. 50 år gammel, og den er så stor, at den er set jage mindre antiloper, rævehvalpe og tamkatte. Den store hornugle i Lille Vildmosecenteret i Nordjylland har f.eks. specialiseret sig i at fange tamkatte i den nærliggende by.

Til gengæld går en Tropisk Dværghornugle, der vejer ca. 100-180 gram, efter et bytte, der er mere passende til den lille størrelse. Den lever nemlig primært af insekter, små gnavere og krybdyr. Den lille ugle kan blive omkring 10 år gammel.

 

Dværghornugle og Lotte

Det er muligt at holde fuglene både fredag 10., lørdag 11. og søndag 12. februar, og det koster 50 kr. pr. person.

At holde så stor en fugl

Fuglene, som Falkecenter Samsø tager med på messen, er vokset op i nærvær af mennesker, og er blevet trænet til at være rolige, når de bliver holdt af fremmede.

Det er lidt ligesom med en hund. Den skal også være blandt mennesker og trænes. Sådan er det også med fuglene.

Vi kommer altid i god tid på en messe, for den første times tid skal fuglene lige have lov til at sidde og vænne sig til det nye sted, men derefter er de klar. Det er blandt andet også derfor vi ikke medbringer ørne. De er for sensitive og bliver for stressede i sådanne situationer, fortæller Louise Vedel.

Uglerne er særdeles fascinerende, fordi det er en fugl, som de fleste mennesker har en relation til, og som der ofte kan være lidt mystik omkring. Men min passion er helt klart også for falke og ørne.

Den afrikanske lannerfalk, som vi også har med, har været forfulgt og efterstræbt, men nu er der sat flere projekter i værk for at redde den. Derfor har vi også en del lannerfalke på Falkecenter Samsø, siger Louise Vedel.

På Falkecenter Samsøs stand vil der i løbet af messens tre åbningsdage også blive gæstebesøg af danske falkonerer, som kommer med flere fugle, og står klar til at tage en snak med messegæsterne.

 

%d bloggers like this: