Jydelejet, Havrelukke og Høvblege på Møn hører til nogle af Danmarks bedste levesteder for orkidéer. Men områderne er i dag adskilt og isolerede fra hinanden. I fremtiden skal de hænge bedre sammen, så orkidéer og insekter som for eksempel den sjældne sortplettet blåfugl nemmere kan brede sig i landskabet.

Af Naturstyrelsen

Det fremgår af Naturstyrelsens nye plan for driften af de statslige skove og naturområder på Midt- og Sydsjælland, Lolland, Falster samt Møn.

– Sigtelinjerne i planen lægger op til en optimal balance mellem forskellige driftsformer, der fremmer biodiversiteten. Det kan være urørt skov eller andre driftsformer og plejetiltag som for eksempel græsning, siger skovrider Claus Jespersen fra Naturstyrelsen Storstrøm.

I Klinteskoven skal der de kommende år laves flere spredningskorridorer, så overdrevene i Jydelejet og Havrelukke kan vokse sammen. Derudover vil Naturstyrelsen sammen med private lodsejere arbejde for at skabe forbindelse mellem overdrevene Jydelejet og Høvblege.

Markante forbedringer for naturen igangsættes også på Naturstyrelsens arealer ved Tystrup Sø nær Sorø og på Ulvshale på Møn. Her vil biodiversiteten være højt prioriteret i en kombination mellem forskellige driftsformer og urørt natur.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »