Samtidig med, at Michael Andersen har overtaget Mopa fra Nils Bierre Hansen, lanceres det trendy fartøj i en speciel jagtudgave

Af Henning Kørvel

Det har været undervejs i et par år. Men nu er det en kendsgerning. 1. januar overlod Nils Bierre Hansen, Skibby, der siden 1978 har produceret 760 Mopa, Skibby Både Aps. og dermed Mopa til Michael Andersen, 39 år.

– Men jeg skal dog drive firmaet videre, indtil Michael Andersen bliver færdig med andre projekter og kan hellige sig Mopa på fuld tid, siger Nils Bierre Hansen, 68 år, og ser tilbage med glæde tilbage på 31 år med fartøjet på 17 fod, der blev en trendsætter blandt danskere med hang til havfuglejagt og fiskeri.

Nils Bierre Hansen erhvervede for 31 år siden rettighederne til Mopa af opfinderen, Karl-Erik Hvid, som på det tidspunkt havde produceret omkring 150 Mopa 2. Nils Bierre Hansen fortsatte med at producere denne i en forbedret udgave, og herfra fortsatte udviklingen til Mopa Senior over Mopa Sprint til Mopa Patrol, som indtil videre er sidste udviklingstrin.

– Men det er ikke udtryk for, at der ikke fortsat sker en udvikling. Michael Andersen har således ikke blot ændret mange ting på Mopa såsom fenderliste, interiøret og kalecherne. Men Mopa findes nu også i en speciel jagtmodel, der er grå, fortæller Nils Bierre Hansen.

Michael Andersen, der er vvs-tekniker fra Tølløseområdet, har gået på jagt, siden han var 16, og for 20 år siden købte han sin første Mopa af Nils Bierre Hansen. En Mopa kostede dengang 40.000 kroner, husker Nils Bierre Hansen, men seks-syv år senere købte Michael Andersen Mopa nummer to, lidt senere igen den tredje, og i 2006 købte han så sin fjerde Mopa. Den nye ejer er således fortrolig med det populære fartøj, som med en 20 HK Honda, elektronik og trailer i dag koster cirka 135.000 kroner.

Michael Andersen havde før overtagelsen af Mopa købt bygningen over for bådeforretningen i Skibby Hovedgade, der tidligere husede Bierre Hansen-familiens isenkramforretning, før denne blev flyttet til Skibby-Centret. Efter at ejendommen er renoveret, er den nu lejet ud til erhvervsformål. Og om tre år skal Michael Andersen overtage ejendommen, som i dag huser Skibby Både Aps.

– Jeg har det skønt med, at jeg omsider har fået solgt. Og jeg har det utroligt godt med, at det stadig går godt for Mopa, og vi hele tiden har både i ordre. I øjeblikket (uge 7, red.) skylder vi således tre kunder en Mopa, siger Nils Bierre Hansen, der også er glad for salget af Mopa til Michael Andersen, fordi han har ført en masse nye kunder med sig, som ikke ville være kommet til uden ham.

Nils Bierre Hansen ønsker at bruge mere tid på rejser. Han er også optaget af at hjælpe sin søn, Dan, der er handicappet efter en alvorlig færdselsulykke. Desuden ligger det årlige Mopatræf ham stærkt på sinde. Og han oplyser, at han i år selv vil stå for det, sådan som han har gjort det i alle årene, det populære træf har fundet sted forskellige steder i landet.

– Så taget vi det derfra. Men næste gang bliver det Øernes Mopaklub, hvis formand er Allan Rasmussen, Nakskov, der tager over. Jeg har min måde at gøre tingene på, og jeg tror, det er godt, at der kommer nye koste til, fordi de fejer på en ny måde, siger Nils Bierre Hansen.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »