Mount Medix plejer og beskytter jagttrofæer mod sollys og skadelige insekter. Nu lanceres den amerikansk udviklede produktserie i Danmark

Af Netnatur: Foto Mount Medix. Annonce

Mount Medix plejer og beskytter jagttrofæer og er udviklet til at rengøre og vedligeholde jagttrofæer eller andre former for zoologiske monteringer. Samtidig eliminerer det fødekilder for insekter og larver og benytter trofæet mod solens skadelige UV-stråler.

Det kan man læse i den introduktion til den nye produktserie, som i disse dage er på vej ud til de danske jagtbutikker, konservatorer, museer m.m. Produkterne kan dog allerede nu bestilles på hjemmesiden Likenature.eu

I materiale påpeges det også, at trofæer, der udsætte stor lys, med tiden kan miste glansen og fremstå solbleget. Derfor indgår der i produktserien et middel, som netop beskytte f.eks. trofæerne mod solblegning.

Plejer og beskytter jagttrofæer

I følge Mount Medix.EU er det først nu, at produkterne udbydes til danske og europæiske forhandlere, men ifølge hjemmesiden har produkterne været anvendt af nordamerikanske konservatorer, museer og af jægere etc. i flere år.

plejer og beskytter jagttrofæer plejer og beskytter jagttrofæer
Konservatorer Museer Butikker Trofærum Jægere

“Mount Medix er udviklet i samarbejde mellem forskere og professionelle zoologiske konservatorer. Laboratorie-testet med dokumenteret effektalle ingredienser i produkterne er godkendt til brug og salg i EU. Samtlige produkter er registreret i Det Europæiske Kemikalie Agentur (ECHA) med danske Sikkerheds Data Blade, der kan downloades fra hjemmesiden.
Kilde og foto: Mount Medix

 

Trofæplejesættet udbydes både som enkelt produkter og som en pakke af flere forskellige præparater.

I pakken er der både noget, der renser trofæet, noget der beskytter det mod insektangreb og noget, der som nævnt, virker som beskyttelse mod sollys.

I pakken er der også et produkt designet til at rengøre monteringens glasøjnene og dermed give trofæet gnisten i øjnene tilbage. Ligeledes indgår der et præparat, der kan genopfriske gløden i horn og gevir.

Se evt. præsentationsvideo.

Det er Carsten Skakkebæk, skiffer og indehaver af First Class Trophy, det står bag den europæiske markedsføring af amerikanske Mount Medimount, der plejer og beskytter trofæmonteringer.

 

I det materielle, der er sendt ud til pressen og de danske forhandlerne, bliver indholdet af produktprogrammet gennemgået produkt for produkt.

Ligeledes oplyses det hvordan man anvendes de produkter, der skal rengøre og beskytte trofæerne mod insektangreb og blegende sollys etc.

Mount Protector

Produkter Mount Protector sprayes på overfladen af monteringen. Det overskydende væske tørres af.

Mount Protector vil dermed vaske, rengøre og eliminere monteringen, som en fødevarekilde for insekter og larver. Når der ikke er føde for de skadelige insekter i monteringen, fjernes grundlaget for insektskader.

Produktet indeholder også balsam, der forhindrer udtørring af hår og hud, samtid med, at det gør monteringen lettere at holde ren. Behandlingen efterlader desuden monteringen med en frisk duft.

Mount Protector kan bruges på hår, fjer, gevir, horn, klove, poter m.m. og er udviklet til regelmæssig behandling af trofæmonteringerne og i følge Mount Protector vil behandling efter vejledningen medføre mange års beskyttelse mod insektangreb.

Mount Medix, der plejer og beskytter jagttrofæer, består af et bredt program, der også kan købes som et trofæplejesæt

Taxidermy Fade Protektorer – beskytter mod lys

Taxidermy Fade Protectorer udviklet til at beskytte trofæmonteringens farve. Med alderen vil de fleste udstopninger falme, når de udsættes for lys (UV-stråler). Behandling med Fade Protector vil beskytte trofæet mod denne proces.

Fade Protector sprøjtes på monteringen, og skal herefter tørre. Behandligen gentages endnu op til et par gange for at opnå den bedste effekt. Egner sig til både hår og fjer og skaber en langvarig beskyttelse mod kunstigt og naturligt lys.

Produktet skal dog bruges inden trofæerne begynder at bleges. Produktet kan ikke give dyrene deres oprindelige farve tilbage, når først skaden er sket. Derfor understreges det, at Taxidermy Fade Protektorer er ”must have”, hvis man har udstoppede trofæer, der udsættes for naturligt og kunstigt lys.

Horn and Antler Conditionerer – trækker farven frem

Horn and Antler Conditionerer en gennemtrængende siliconebaseret olieblanding, som kan oprette den autentiske glans og ”trække” den naturlige farve i horn eller gevir frem igen.

Modsat nogle af de produkter, der af og til anvendes til dettte formål, efterlades der ikke en klæbrig overflade. Efter påkørsel skal væsken have tid til at trække ind i hornet eller geviret, men allerede efter en times tid kan det overskydende væske tørres af med en klud.

Horn og gevirer, der er behandlet, letter rengøring og fjernelse af støv, da overfladebehandlingen virker støv- og smudsafvisende.

Taxidermy Eye Polish – kan give glimt i øjet

Med tiden mister mange trofæmonteringer det “glimt i øjet”, som de havde, da man modtog dem fra konservatoren. Støv og snavs kan øre udtrykket mat og udtryksløst.

Men også dette har den nye produktserie en løsning på, da Taxidermy Eye Polish er skabt til at forny glansen på overfladen af de vellignende dyreøjne.

Produktet kan med fordel anvendes som afsluttende efterbehandling efter rengøring og insektbeskyttelse. Især hvis nogle af rense- og beskyttelsesmidlerne har lagt sig som en hinde over glasøjnene.

Herunder ses video:

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »