Alt kommer til den, der kan vente, lyder det i Jagtbogen Europa Rundt, der blandt andet bringer reportage om jagt på Muntjac

Af Netnatushop.dk

– Løft Jeres fødder og hold Jer lige bag mig, kommanderede Trevor Edwards, der med sine næsten to meter havde et noget bedre udsyn end Robin, stalkeren Kurt Hughes og undertegnede, der i nævnte rækkefølge kom lige bagefter. Men på grund af Trevors store overblik gik vi alle på afsøgt terræn.

Jeg havde besluttet at lade teleobjektivet blive i bilen. Chancen for en muntjac var ude i elvte time og da den lange tele kan være lidt besværlig at gå med i tæt krat, ville jeg ikke risikere at spolere turens måske sidste chance.

Vi fulgte de klippede spor, holdt fokus på skovbunden, men følte os med ét opdaget …

Vi kiggede op og så to, mørke dåhjorte, der med morgensol i skuflerne betragtede det lille optog. Afstanden var 60-70 meter og de lange ben var delvist dækket af bregner og tæt brombærkrat.

Langsomt gled de to dyr frem til fuld beskuelse og et øjeblik fortrød jeg, at jeg helt havde satset på Robins jagtheld. Det var som nævnt turens sidste outing, og jeg havde endnu ikke haft en riffel i hånden.

– Kan jeg skyde? Jeg kan bare skyde på halsen.

Robin var helt ny i gamet og havde overhørt en samtale om dåvildt, der selv med et mindre kaliber kan skydes effektivt på halsen. Vel at mærke af en sikker skytte. Men selv om selvtilliden efter gårsdagens kaninjagt ikke fejlede noget, havde han ikke licens til dåvildt.

– Nej, de er for store til halsskud, svarede Kurt og befriede mig for en længere diskussion om, hvorfor det ikke var muligt. Kurts ord var lov.
Hjortene lod sig beskue nogle øjeblikke, inden de travede af sted.

Artiklen fortsætter i Europa Rundt

KLIK og bestil her

Indehold

Forord

Rensdyrjagt i Norge

Muflon i Tjekkiet

Dåhjort i Danmark

Bæver i Norge

Spansk stenbuk

Sika i Irland

Ræv i Danmark

Elgtyr i Norge

Råbuk i England

Tjur i Norge

Vildsvin i Tyrkiet

Muntjack i England

Mankefår i Spanien

Gåsejagt i Sverige

Kronhjort i Ungarn

Europa Rundt er på 256 sider og udgør en samling af Michael Sands artikler fra serien Jagtbogen. 
Formatet er lidt under a4 og bogen kan bestilles i Netnaturshop.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »