At skyde en ræv på sne er noget helt specielt. Men det kan også blive så specielt, at det grænser til mystik, skrives der i Jagtbogen Europa Rundt

Af Netnaturshop.dk 

– En ræv på sne, skudt på en trykjagt en juledag. Det ville være en drøm … tænkte jeg …

Til tider bliver drømme hørt.

Pludselig dukkede en ræv op for foden af bakketoppen. Ræven var lidt længere ude, end jeg normalt bryder mig om at skyde til, men da jeg kunne se, at ræven trak på den ene forben, tog jeg chancen og sendte kuglen af sted.

Det gjaldt trods alt om at affange et stykke skadet vildt.

I skuddet snurrede ræven omkring og kom nu direkte mod mig. Usikker på, om jeg havde ramt, og hvor jeg evt. havde ramt, var jeg klar til at slippe endnu en kugle. Men jeg vidste, at jeg kun havde en chance. Jeg kunne ikke nå at afgive to skud, før ræven atter var skjult i en grantykning. 

Derfor tøvede jeg nok lidt for længe, da det røde sigtepunkt for en kort bemærkning dansede på brystet af det røde ræveskind. Ville lige være helt sikker, inden jeg klemte skuddet af sted.

I næste nu var ræven gemt bag en bøgestamme, og jeg fik først hold på den igen, da den løb af sted på bakkens højderyg med blå himmel som baggrund.

Ræven forsvandt i tykningen bag mig, og chancen for et opfølgningsskud var reduceret væsentligt. Alligevel forholdt jeg mig klar i tilfælde af, at den mod alle odds skulle vise sig igen.


Artiklen fortsætter i Europa Rundt

KLIK og bestil her

INDHOLD:

Rensdyrjagt i Norge

Muflon i Tjekkiet

Dåhjort i Danmark

Bæver i Norge

Spansk stenbuk

Sika i Irland

Ræv i Danmark

Elgtyr i Norge

Råbuk i England

Tjur i Norge

Vildsvin i Tyrkiet

Muntjack i England

Mankefår i Spanien

Gåsejagt i Sverige

Kronhjort i Ungarn

Europa Rundt er på 256 sider og udgør en samling af Michael Sands artikler fra Jagtbogen. Formatet er lidt under a4 og bogen kan bestilles i Netnaturshop.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »