Dansk Zoologisk Konservatorforening advarer sine medlemmer mod en meget mystisk interesse for opkøb af næsehorn.

Af Redaktionen

I den seneste tid er flere danske konservatorer blevet kontaktet af personer, der udgiver sig for at være interesseret i næsehorn til alt fra indretning til udstilling på museer. – Vi har fået nogle mystiske opkald fra personer, som vil købe næsehorn. Opkaldende kan spores til taletidskort og ofte er det først lidt inde i samtalen, at køberen kommer frem sagens kerne.

En irlænder ringede og ville gerne købe Afrika-trofæer. Helts ”The big five” Senere indskrænkede dette sig til et ønske om opkøb af næsehorn.

– Jeg foreslog en afstøbning, som en mulighed i en udstilling, men opkøberen var kun interesseret den ”ægte” varer og var i øvrigt ligeglad med om der var CITES-tilladelser knyttet til hornet eller ej, fortæller formanden for Dansk Zoologisk Konservatorforening Vagn Reitz.

– Vores forening er ikke en politisk funderet organisation. Vi forholder os ikke til om det er rigtigt eller forkert at skyde næsehorn. Det mener vi, der er andre, som er bedre til at vurdere end vi er.

– Til gengæld er vi meget opmærksomme på om det, som vi tager ind, er lovligt at præparere eller ej. Og i tilfældet med de mystiske henvendelse vedr. opkøb af næsehorn er der flere ting, der tyder på, at opkøberne ser stort på lovgivningen, fortæller Vagn Reitz, der nu vil skrive til foreningens medlemmer for at advarer dem mod de underlige opkøbere.

Formanden mener også medlemmerne bør være forsigtige med at invitere de interesserede opkøbere ind i forretningen, da han frygter, at det senere kan medføre indbrud.

– Vurderet ud fra de samtaler, jeg har haft med opkøberne, er det ikke mit indtryk, at det er gentlemen i jakkesæt, som jeg har talt med, slutter formanden for Dansk Zoologisk Konservatorforening.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »