Der findes ikke længere vildt levende næsehorn i Mozambique. De sidste 15 dyr, der opholdt sig i nationalparken Limpopo, blev for nylig slagtet af krybskytter. Det kunne den britiske avis The Telegraph berette i sidste uge 

Af Redaktionen

Hermed er den sidste rest af de omkring 300 individer, der udgjorde parkens bestand for ti år siden, væk!

Videnskabelig direktør i Københavns Zoo Bengt Holst kalder det en særdeles sørgelig nyhed. I en pressemeddelelse siger han:

– Det er dybt tragisk – ikke kun for bestanden, men også som et signal om, hvor let nogle lande tager på beskyttelsen af de sidste næsehorn. Når det kan lykkes krybskytter at skyde de sidste 15 næsehorn i Mozambique med ét slag, så må der være noget helt galt i den måde, Mozambique griber situationen an, siger han.

Situationen desperat i hele Afrika

Limpopo nationalparken går foruden Mozambique gennem Zimbabwe og Sydafrika og ifølge The Telegraph truer de sydafrikanske myndigheder med at genrejse hegn mellem de to lande.

Det er dog ikke kun i Mozambique, at næsehornene har været udsat for en voldsom decimering. De store dyrs situation er desperat i hele Afrika, og de er stærkt på vej til at blive udryddet, advarer Bengt Holst:

– Det ser for øjeblikket ret sort ud, vurderer han.

Tidligere på året genfremsatte fire miljøforskere et opsigtsvækkende forslag om  lovliggørelse af handlen med næsehorn. Netop for at komme krybskytteriet til livs og fordi at markedet for dyrets horn efterhånden er umætteligt i Kina og andre asiatiske lande, hvor man bruger det som medicin.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »