Nyt jagtrejsebureau i Næstved med fokus på jagt i Afrika starter samtidig med indførsel af nye rejserestriktioner til  det nye bureaus vigtigste destinationer

Tekst og foto: Henning Kørvel

Afrika Experten, er navnet på et nyt jagtrejsebureau i Næstved, som Benny og Thomas Bülow Larsen står bag. Bureauet holder til under Grej-butikken på Skallegårdsvej i Næstved, men  rejserestriktioner på grund af en ny smittefarlig coronavariant, der er konstateret i Sydafrika, er til hinder for, at danske jægere kan rejse på jagt i det sydlige Afrika, før smitten er under kontrol, og regionen igen åbnes for indrejse.

Kun 14 dage efter, at Benny Bülow Larsen og sønnen, Thomas 13. november åbnede deres jagtrejsebureau, Afrika Experten, med fokus på det sydlige Afrika, indførte regeringen med baggrund i fundet af den nye smitsomme coronavariant, B.1.1.529 rejserestriktioner til Sydafrika, og at bureauet der residerer i kælderen under Grej-butikken på Skallegårdsvej 7 i Næstved, således må vente med at sende klienter til Sydafrika, indtil trykket er gået af krisen.

Siden corona-epidemien droslede blandt andet rejseaktivitet ned i store dele af verden, har jagtoperatører i det sydlige Afrika været hårdt ramt, og de savner klienter til at skyde vildt.

”Fordi der ikke har været nævneværdig jagt i det sydlige Afrika i cirka to år, går der mange store jagttrofæer rundt, som fås for billige penge”, siger Benny Bülow Larsen.

Han og Thomas har siden 2008 været på jagt i det sydlige Afrika tæt ved 20 gange, og de har begge skudt 50-60 afrikanske vildtarter, og mangler hver især kun at nedlægge hvidt næsehorn der kun kan skydes i Sydafrika, før de kompletterer ”The Big Five” og The Dangerous Seven, fordi de begge også har skudt flodhest og krokodille.

”Vi tilbyder jagt på alle arter af plains game og storvildt, hvilket vil sige bøffel, elefant, leopard og krokodille, og mens elefant og krokodille jages i Zimbabwe, jages leopard i Namibia. Vi sender kun jægere på jagt på steder, hvor vi selv har jaget, og vi således har kendskab til, hvad jægerne kan forvente”, fastslår Benny Bülow Larsen og føjer til, at Afrika Experten naturligvis er medlem af Rejsegarantifonden.

Ejer lodge i Eastern Cape

”Vi har købt en farm (lodge) i Eastern Cape, som vi vil bruge som udgangspunkt for golfrejser, fotosafari og fisketure, som vi også har planer om at ville arrangere. Og vi har også planer om at arrangere haglbøssejagt på gæs og duer og drivjagt på springbukke”, siger Benny Bülow Larsen.

Han og Thomas driver i forvejen en landmålerretning og Bülows Multiservice, som blandt andet udfører murer- og tømrerarbejde. I starten er det derfor heller ikke hensigten, at Afrika Experten skal være deres levebrød.

I Sydafrika samarbejder Afrika Experten med professionel jæger Leon Hough, og man har  samarbejdsparter i Namibia og Zimbabwe, hvor både Benny og Thomas selv har jaget og således kender både trofækvaliteten og konditionerne.

Afrika Experten har for eksempel en seks dages pakkerejse på programmet med fem jagtdage, og ved 1:1 er prisen 13.770 kroner, og ved 2:1 11.370 kroner. Ledsager: 6.600 kroner. Priserne er uden riffelleje, flybillet, drikkepenge, konservatorarbejde og hjemsendelse af trofæer.

Benny (til venstre) og Thomas Bülow Larsen ses her ved en piedestal, der vinder frem, fordi jagttrofæer fylder mindre monteret på en sådan, end hvis de hænges op på væggen.

I Sydafrika har Afrika Experten indledt samarbejde med Karoo Taxidermy, og eksempler på konservatorens konserveringen kan ses hos Afrika Experten, som har åbent i Grej-butikkens åbningstid, og hver fredag vil Benny og Thomas Bülow Larsen være til stede fra klokken 14.00-17.30.

Af prislisten fremgår, at det koster 65.000 at skyde en Cape bøffel. Sable fås for 28.000 kroner, waterbuck 13.000, common springbuck 2.495, bavian 1.495, mankefår 14.000, eland 15.495, impala 2.995, mens black impala koster 9.995, lynx 5.995 og Cape kudu 10.000 kroner.

Fordi jægere også gerne vil adspredes, arrangerer Afrika Experten ture til for eksempel Addo Elephant National Park for 1.295 kroner pr. person. Besøg hos Daniel’s Cheetah Breeding and Wild Cat Sanctuary koster det samme, mens en bådtur på Kowie River koster 995 kroner, og fisketur med Port Alfrfed Deepsee Fishing Adventures står i 1.495 kroner.

Benny (til venstre) og Thomas Bülow Larsen studerer på en fotostat nogle af deres rejsetilbud til Sydafrika.

”Vi vil arrangere safariaftener, hvor vi fortæller om jagtmuligheder i det sydlige Afrika, og herudover vil vi arrangere safariaftener for grupper, hvor de kan blive rystet sammen og lære hinanden at kende, før de rejser af sted sammen”, siger Benny Bülow Larsen, og han og Thomas føler, at de står godt rustet til at vejlede kommende klienter, fordi de selv har jaget på de steder, hvor de vil sende danske jægere på jagt.

Læs mere på www.afrikaexperten.dk.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »