En specialtrænet anti-krybskytte enhed bliver i løbet af få måneder klar til at blive indsat i kampen mod krybskytteriet i Nanibia … 

Af Redaktionen

Namibias miljø- og turistmister Uahekua Herunga bekræftede disse oplysninger over for pressen i sidste uge.

Ministeren ønsker ikke at oplyse, hvor mange soldater der sættes ind, men vil dog fortælle, at der bliver tilstrækkeligt mange til, at krybskytterne vil få en fornemmelse af, at der er udbrudt krig i området.

– Vi ønsker selvfølgelig ikke at opskræmme den almindelige befolkning i de berørte områder. Men vi håber, at det vil have en forebyggende effekt over for krybskytterne, når de ser, at vi er massivt til stede over alt, fortæller ministeren.

Uahekua Herunga håber på et tættere samarbejde med nabolandene Angola og Botswana med en øget grænseovervågning.
– Vi kan kun opfordre vore naboer til at hjælpe med overvågningen, men i den sidste ende er det naturligvis op til dem, hvor meget de vil gå yderligere ind i bekæmpelsen af krybskytteriet, fortsætter Herunga.

Det er meningen af specialstyrken skal have et meget tæt samarbejde med Namibias politistyrke.

– I flere af vore nabolande er krybskytteriet kommet helt ud af kontrol. Disse tilstande ønsker vi ikke, og nu vil vi bringe krybskytteriet helt i knæ, slutter ministeren.

Ifølge tidligere tal for Namibia blev der sidste år nedlagt 38 elefanter, 78 i 2012 og kun en enkelt i 2011. I 2013 blev der yderligere nedlagt 4 næsehorn, i 2012 var tallet 2 og i 2011 var der tale om ét enkelt næsehorn.

 

%d bloggers like this: