Billeder af jagt kan skade jagtens image og derfor vil det populære jagtland Namibia måske forbyde brug af jagtbilleder på de sociale medier som Facebook og Instagram

Af Redaktionen( 9. juli 2018)

Jagtbilleder på de sociale medier kan sende et uheldigt signal om jagt. Det har den internationale jagtorganisationer SCI flere gange påpeget. Derfor opfordrer organisationen alverdens jægere til at tænker sig om inden de poster billeder af jagt og døde dyr på de sociale medier.

KLIK og læs mere: Tænk dig om og undgå hadekampagner

Namibia har også læst skriften på væggen og indset at jagtbilleder kan udløse negativitet blandt brugere af sociale medier, som ikke kan eller vil forstå jægerne.

Derfor lægger det populære jagtrejseland op til et forbud mod brug af jagtbilleder på de sociale medier som f.eks. Facebook og Instagam

Forbuddet kommer jfr.  udsendt memorandum ikke kun til at gælde for professionelle jægere og jagtguider, men også for udenlandske jagtgæster, da der ifølge hensigtserklæringen fra ministeriet for miljø og turisme ønskes introduceret en klausul i jagtlicenserne, der præciserer, hvordan brug af billeder optaget under jagt i Namibia, kan anvendes.

I Tyskland findes der allerede lignende regler skriver World of hunting, der henviser til jagtshow eller jagtmesse, der forbyder udstillerne at fremvise jagtfilm, der viser vildtet i selve skudøjeblikket. Desuden tillader mange af de tyske skovdistrikter kun privat brug af fotos optaget under jagt på deres arealer.

Også det internationale jagtråde CIC er bekymret for brug af jagtbilleder på de sociale medier og CIC ser ud til at støtte initiativet taget af Namibia.

– Jagtfoto hører ikke til på de sociale medier. Vi har allerede set, hvilken skade de gør. Det udtaler formanden for den tyske CIC delegation ifølge World of Hunting.

Også den tyske jagtorganisation DJV (Deutscher Jagdschutzverband)  er opmærksomme på hvilken skade jagtbilleder på de sociale medier kan gøre på jagtens omdømme.

– Mange jagtfoto på de sociale medier kan ikke bestå lakmusprøven, udtaler DJV-præsident Hartwig Fischer 

Han opfordrer til, at jægere og lystfiskere overvejer hvordan billederne opleves af personer uden for miljøet inden de deles på de sociale medier. Jægerne skal f.eks. spørge sig selv om hvorvidt Hr og Fru Jensen nu også bifalder billedet af et afskåret bukkehoved i en spand.

CIC og DJV appellerer i en fælles erklæring til, at jægerne satser på mindeværdige billeder med respekt for vildtet og empati for udenforstående.

Hvorvidt Namibia gennemfører hensigtserklæringen underskrevet af ministeriet for miljø og turisme d. 3. Juli 2018 er endnu uklart.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »