– Mindst halvdelen af indtægterne fra jagt og turisme skal føres tilbage til lokalbefolkningen, lyder det fra Namibias ministeriet for natur og turisme

Af Redaktionen 

Jagtturisme har længe været anset som en vigtig brik i bevarelsen af verdens vilde dyreliv og herunder beskyttelsen af de områder, som de lever i. 

Indtægterne fra jagt motiverer til lokal beskyttelse. Navnlig i områder, hvor det er vanskeligt at drive effektivt landbrug. 

Namibia vil nu understøtte denne strategi yderligere. 

Fremover skal mere end halvdelen af alle indtægter fra jagt og turisme gå tilbage til lokalbefolkningen. 

Det oplyser Minister of Environment and Tourism, Pohamba Shifeta i følge Daily Maverick 

Indtægterne fra turisme og herunder jagtturisme skal f.eks. anvendes til tørkehjælp, borehuller, elektricitet, skoler, undervisningsmateriale,  stipendier og sundhedsklinikker.

KLIK og læs mere om

TROFÆER OG TROFÆJAGT

 

Jagt og turisme skal give kontante fordele

Ved at investeres direkte i lokalsamfund vil man, – ud over øget beskæftigelse og kontante indtægter – give lokale incitamenter til bæredygtig anvendelse af de vilde dyr og til at bevare de områder, som dyrene lever i.

Både Namibia og Sydafrika står som ikoner for mange afrikanske lande, da de har evnet at genopbygge vildtbestande til fordel for økonomien i landende. Nu vil Namibia sikre, at indtægterne fra jagt og turisme motiverer endnu mere til naturbevarelse samtidig med, at det udvikler landet og skaber fremgang i områder præget af fattigdom.

Namibia er kendt for et tæt samarbejde mellem myndigheder og de kommercielle markedskræfter, der tjener penge på at beskytte vildtet med henblik på at tilbyde guidede oplevelser til jægere fra det meste af verden. 

En strategi, der har betydet, at landet har undgået de fleste etiske debatter, der fra tid til anden rammer nabolandet Sydafrika, der f.eks. tillader jagt på opdrættede løver selv om dette fra tid til anden tiltrækker sig negativ international opmærksomhed.

I stedet kan Namibia sole sig i succeshistorier med henvisning til genopbygning af vildtbestande, der i andre lande har været under press af f.eks. krybskytteri og ofte kortsigtet over-udnyttelse af de områder, som vildtet lever i.  

KLIK og se artikeloversigt over KRYBSKYTTERI

Storvildjagt skal reducere fattigdom

De nye retningslinjer, der skal gælde for jagt og turisme i Namibia, har myndighederne udviklet i samarbejde med den namibiske professionelle jagtforening (NAPHA).

Minister Pohamba Shifeta tror på, at den nye fordelingspolitik vil være med til at udrydde fattigdom samtidig med, at det vil virke fremende for bevarelsen af landet og dets naturrigdomme.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »