– Regeringens helikopterpiloter efterlader anskudte tahr til en langsom og pinefuld død, siger Per Jacobsen, der henviser til video, som  kan virke stødende

Af Redaktionen

Regeringen på New Zealand har iværksat en kampagne, der giver associationer om krig og terrorbekæmpelse.

Lavtflyvende helikoptere sværmer som bier over de stejle bjergskråninger alt imens piloterne og skytterne ombord spejder efter de vilde bjerggeder Tahr.

Tahr er i lighed med løven forsynet med en prægtig manke og for mange Kivier – som er den lokale betegnelse for fastboende i New Zealand – er tahr selve symbolet på naturen og dyrelivet i de sydlige alper.

Men tahr har sit oprindelige udbredelsesområde i Himalaya og dermed har den fået prædikatet invasiv. Det betyder, at den i New Zealand stadig – i visse kredse – er på en slags tålt ophold – selv om det er langt over 100 år siden de første tahr blev udsat på øgruppen.

LÆS OGSÅ: JÆGERNE SIKREDE DEN ASIATISKE THAR PERMANENT STATSBORGERSKAB PÅ NEW ZEALAND

Men den nuværende regering i landet er ikke begejstret for tahr. Bestanden er for stor og udgør en trussel mod dele af den oprindelge flora og derfor skal den reduceres til en skygge af sig selv.

Dette er baggrunden for, at regningen – trods massive protester – slipper en række bevæbnede helikoptere løs i disse dage. Og alt mens der i protest indsamles underskrifter i tusindvis og lange bil-konvojer sender et budskab til resten af verden, nedskydes der tahr i stor stil fra helikopterne.

If it’s brown it’s down.

Sådan hedder det sig, blandt kritikerne af regeringens nedskydningsplaner, som ifølge domsafsigelse dog ikke bliver helt så massive som oprindeligt planlagt.

Men har New Zealands regering også fokus på etiken i tilstrækkelig grad, når der nedskydes tahr fra helikopterne?  

I følge Netnaturs informationer skal helikopter-piloterne sikre sig, at det dyr der nedlægges, rent faktisk også er dødt inden der flyves videre til det næste. 

Men i følge den danske kivi Per Jacobsen sker dette ikke hver gang. 

I oplag på sociale medeier rettet mod hele verden, lyder hans budskab:

– Tahr efterlades for dø en langsom og pinefuld død. Det får mit blod til at koge.

Per Jacobsen henviser til video, der kan ses nederst i dette opslag. Der advares mod scener, der kan virke stødende. 

Den danske jagt-, fiske- og naturguide Per Jacobsen, der har boet på New Zealand i de sidste årtier, er sammen med tusinde andre Kivier, gået ind i kampen for at bremse regeringens planer om at nedskyde øgruppens bestand af tahr.

Per Jacobsen, er stiftet og indehaver af Wiking Guides, der har specialiseret sig i at guide jægere, lystfiskere og andre naturbrugere, som vil opleve dyre- og plantelivet på Sydøen, der regnes som en af verdens smukkeste destinationer. 

Per Jacobsen frygter at tahr fremover bliver et meget sjældent syn for de landets turister og undrer sig over, at store dele af det internationale miljø tilsyneladende vender det blinde øje til den nedskydning, som sker i New Zealand lige nu.

– Dette er alvorligt og uvirkeligt! Hvordan kan det dog ske i moderne tid og tilmed undslippe den internationale offentligheds opmærksomhed?

Den danske naturaktivists hensigt med opslaget er ikke til at tage fejl af:

– Del dette med alle dine ikke-jagtvenner, så de kan se, hvordan NZ-regeringen behandler dyr i New Zealand!

KLIK her og se video

https://www.facebook.com/netnaturudland

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 144)

 

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »