Forarget politiker og medier har sat fokus på amerikansk jæger, der har omtalt en skotsk jagt som ” a fun hunt ” og de nedlagte dyr som medaljer

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 127)

Af Redaktionen 31. oktober 2019

Den amerikanske jæger Larysa Switlyk, som har sit eget TV show, er havnet i et uheldigt søgelys i Skotland.

På hendes hjemmeside har hun efter en jagt i Skotland uploadet foto af nedlagte kronhjorte, vildgeder og et vildtlevnede tamfår. Nogle af dem omtalt som medaljer, hvilket har sat sindene i kog på de sociale medier.

Desuden er det faldet nogle for brystet, at hun har brugt udtrykket ”taking out the beautiful creatures”

Over en periode på cirka to uger har den amerikanske TV-jæger Larysa Switlyk holdt hendes mange følgere opdateret om hendes oplevelser i Skotland, men hendes udtryk anvendt omkring jagten og de nedlagte dyr, har vagt forargelse i det ellers overvejende jagtglade Skotland.

New.com.au har bemærket de negative reaktioner, som opslagene udover en række positive, har modtaget på de sociale medier.

Vis dette opslag på Instagram

Beautiful wild goat here on the Island of Islay in Scotland. Such a fun hunt!! They live on the edge of the cliffs of the island and know how to hide well. We hunted hard for a big one for 2 days and finally got on this group. Made a perfect 200 yard shot and dropped him with the @gunwerks and @nightforce_optics ! ( Good thing too because he could have ran off the cliff into the water). Ever interested in hunting Scotland and doing some whisky tours, email larysa@detailcompany.com !

Et opslag delt af Larysa Unleashed (@larysaunleashed) den

“>

Mediet har således citeret en kendt tennisstjernes mor, som irettesætter den amerikanske jæger.

– Det er ikke en unik jagtform. Det er en ged, udtaler hun forarget og påpeger, at det er en skændsel – endda udført på smukke Islay i Skotland.

Mediet citerer også en debattør, kaldet Susan Gearing, der mener, at beskrivelsen af jagten er “Totally sickening”

Hun sætter afslutningsvis ekstra trumf på sit synspunkt og hævder ligefrem, at trofæjagt er en skændsel for hele menneskeheden.

Dette synspunkt bakkes op af en anden debattør, der skriver,

at hun er flov over at være på samme planet, som den unge amerikanske jæger. Især er det faldet hende for brystet, at jægeren anvender udtrykket ”a fun hunt”.

Mønstre i trofæjagt og shitstorm

Den internationale jagtorganisation SCI, der har sæde i USA, har tidligere manet til forsigtighed ved brug af jagtbilleder på de sociale medier.

Organisationen mener ikke, at jægerne helt skal undlade at uploade deres billeder, da jægerne i almindelig bør rette ryggen og være stolte over deres jagt. Ikke mindst da indtægter fra bæredygtig jagt bidrager til bevarelse af verdens vilde dyreliv og deres levesteder.

Alligevel skal man tænke sig om inden man f.eks. poster billeder af jægere og nedlagt vildt, har organisationen påpeget flere gange.

Politiker forarget

Der kan kun gisnes om, hvad det er der har udløst forargelse over den amerikanske jægers oplevelser i det skotske højland, da landet hvert år modtager tusindvis af jægere, der ligeledes uploader billeder af deres jagtoplevelser til de sociale medier. I reglen uden de helt store problemer.

Men mønsteret i den aktuelle shitstorm, er set tidligere.

Et kendetegn for en stor del af den negativitet, der fra tid til anden rammer trofæjægere på de sociale medier, er nemlig, at den rettes mod enkeltpersoner og næsten uden undtagelser mod unge, smukke kvinder.

Den skotske forargelse har bredt sig til det politiske system, hvor Michael Russell fra Scottish National Party, SNP har lovet at arbejde for et forbud.

– Hvis dette sker i Skotland, og arrangeres af en eller anden form for rejsevirksomhed, ønsker jeg at stoppe det øjeblikkeligt, udtaler han ifølge New.com.au

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »