Kronvildtet truer den biologiske mangfoldighed, hævder norske skovbrugere i Møre og Romsdal, som kræver en massiv nedslagtning af bestanden

Kronvildt er skadedyr, hævder skovbrugschef John Hauger for Møre og Romsdal og kræver en massiv nedskydning af amtets bestand af kronvildt. – Nogle steder skaber kronvildtets bid- og skrælleskader massive problemer for etablering af skov, og desuden er de tætte bestande en trussel mod den biologiske mangfoldighed, siger han til det norske NRK.

John Hauger er ikke alene med sit synspunkt. Meget tyder på, at den norske bestand af kronvildt flere steder har nået et mætningspunkt.

Kronvildtets kropsvægt bliver efter sigende stadig mindre og mindre. Det viser iagttagelser fra både jægere og vildtbiologer. I områder med særlig stor bestand af kronvildt, som for eksempel i Ytre Sogn, har man iagttaget et faldt i slagtevægten på 10-15%.

Med en øget bestand-tæthed er det måske ikke overraskende ligesom forskerne ikke overraskes over, at levealderen i gennemsnit er faldende i de tætte bestande.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...