Om få sekunder ville en vinterklædt gemse træde ind i riffelkikkertens søgefelt. Nedtællingen var begyndt. Sådan lyder det i uddrag fra Jagtbogen – Verden Rundt

Af Netnaturshop.dk 

Tre tavse skygger på vandring op af en stejl bjergskråning. Det var endnu mørkt og i det blege lys fra pandelygterne spillede udåndingsdampen op til de mange stjerner, der blinkede over os.

Jeg var gået lidt i forvejen og ventede nu på, at de tre jægere med de oplyste dampskyer ville træde ind i kameraets søgefelt.

Stilheden var total. I det mindste et par minutter. Lyden af knirkende sne og åndedrættet fra de tre jægere sneg sig nærmere. Først som en slags støj på frekvensen. Senere som diskret underlægning til et mørklagt sceneri, hvor stort set alt i denne begyndelse til Sydøens Alper endnu var overladt til fantasien.

Spor i sneen

Holdet gjorde holdt, mens de pustede ud. Så fortsatte de. Guiden Bert How i spidsen fulgt at unge førsteårs teeenager Robin Sand. Bag ham fulgte hjælperen Pete Goldsworthy, mens undertegnede pakkede kameraet ned og dannede bagtrop.

Det var første gang vi var i Mount Peel og hvad der ventede os, når vi nåede toppen, havde vi kun svage anelser om. Det eneste vi nu skulle koncentrere os om var det lille felt som pandelygterne lyste op foran os. Et forkert skridt kunne medføre en forvridning, som i bogstaveligste forstand vil virke som en klods om benet under opstigningen.

”Det var den værste del af opstigningen”, forklarede Bert stakåndet, da vi nåede toppen og kiggede tilbage over den stejle, og endnu mørklagte skråning, som havde udgjort første etape mod tinderne.

Vi benyttede lejligheden til at skifte inderste trøjer. De var gennemblødt og et tørt svedtransporterende underlag virker som ny energi.

Der var endnu et par timer vandring tilbage, men resten af turen bestod af mere bløde skråninger, der skulle forceres inden vi var fremme og kunne overskue den forjættede dal, der skulle være rammen om dagens jagt.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »