I følge nyt udkast til ændring af jagtloven kan det blive nemmere at starte op som riffeljæger og buejæger

Regeringen ønsker, at det skal være muligt at bestå riffelprøven og buejagtprøven før man evt. vælger at bestå haglskydeprøven. Det kan man læse i netop udsendt udkast til ændring af jagtloven. 

Hvis forslaget vedtages betyder det, at nyjægere kan bestå riffelprøven uden nødvendigvis først at bestå haglskydeprøven.

Dermed vil regeringen forsøge at imødekomme et ønske fra jægerkredse om, at jægere kan gennemføre en riffelprøve eller en buejagtprøve uden først at skulle gennemføre en haglskydeprøve.

Overlødig vej til jagt med riffel og bue

” En lang række jægere har ikke til hensigt at gå på jagt med haglvåben, hvorfor det forekommer overflødigt at skulle gennemføre en haglskydeprøve, før man har mulighed for at gennemføre en riffelprøve eller en buejagtprøve, når man ikke ønsker at gå på jagt med haglvåben” kan man bl.a. læse i udkastet, der også åbner op for jagt med rovfugle samt mulighed for at nedlægge kron-, då- og sikavildt med bue.

Buejagt på det store hjortevildt har været et ønske fra de danske buejægere, der under henvisning til erfaringer med udlandet, har argumenteret for at også Danmarks store hjortevildtarter bør kunne nedlægges med bue.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »