Året der gik: Netnatur er jægernes foretrukne online medie og i 2015 modtog sitet tæt ved 1,5 million besøg …

Af Netnatur

I sommeren 2015 varslede Netnatur, at sitet ville nå ganske tæt på 1,5 millioner besøg, inden december 2015 blev til januar 2016. Prognosen holdt stik.

Ikke mindre end 1.460.500 besøg har sitet jfr. besøgsstatstikken den 29.12.2015 modtaget i året, der nu snart runder af.

15 år i grøn førertrøje

Netnatur har dermed, sagt med ægte ubeskedenhed, taget endnu et år i den grønne førertrøje som jægernes foretrukne og mest besøgte digitale jagtmedie. Faktisk kan sitet i 2016 se tilbage på 15 arbejdsomme, spændende og fremfor alt meningsfyldte år som landets mest besøgte jagtsite.

Lidt historie

Missionen i 2001 var at skabe et nyhedssite, som i form og udtryk og ikke mindst anvendelse af billeder kunne måle sig med de flotteste trykte papirmagasiner.

Selv om hjemmesider i dag kan leves som standardvarer, var det faktisk lidt af et projekt at designe og bygge Netnatur.dk Det var en proces, der stod på i mange måneder.

Da Netnatur første gang så skærmens lys, var den digitale verden nemlig noget anderledes end den er i dag.

De sociale medier var kun diffuse tanker og i flere år var Netnaturs tilknyttede debatforum faktisk en slags svar på vores tids Facebook, Instragram og Twitter etc.

Det var på Netnaturs forum, at der blev udvekslet erfaringer og der var her, der blev krydset klinger i vigtige sager om jagt i almindelighed og jagtpolitik i særdeleshed.

For første gang nogensinde var jagtpressen blevet fri og uden censur og fremfor alt var den blevet væsentlig hurtigere end de traditionelle læserbreve-skriverier, som kendtegner de trykte medier. Hver dag kunne man på Netnatur læse op til flere hundrede indlæg. Det første årti i det nye årtusinde må betragtes som en revolution for den frie jagtpresse.

Men alt har en bagside. På Netnatur blev der også brugt store ord, når der blev argumenteret for det ene eller det andet. Det hører sig. Men desværre var ordene af og til så store, at sitet til sidst valgte helt at lukke det meget populære forum.

Det var efterhånden mere badwill end goodwill forbundet med at holde debatten bare nogenlunde sober.

Den beslutning kostede på besøgstallet, men med tiden opstod der nye muligheder, der fyldte det besøgshul, som det gamle forum havde efterladt.

I dag er Netnatur mere besøgt end nogensinde og ikke mindst i de stort set jagtfrie sommermåneder løber sitets tælleapparat stærkt. Sommermånederne hører i dag til nogle af årets mest besøgte.

LÆS OGSÅ: 155.000 besøg i juni måned

Når det gør ondt

Selv om Netnaturs mission var at skabe et digitalt jagtblad, er sitet med tiden blevet til meget mere end et nyhedsmedie for jægere og andre naturbrugere.

Det er også et medie, der forholder sig kritisk til de mere overordnede linjer i den førte jagt- og naturpolitik.

Netnatur har med tiden vist sig at være landets kritiske jagtmedie som tør. Også når det gør ondt og der skal rejses debat i egne rækker.

Sitet vil også fremover påtage sig rollen som kritisk jagtmedie i det demokratiske spil, som naturligvis bør herske omkring det jagtpolitiske system.

Hvor det er helt uden omkostninger at skyde på de efterhånden få personer, der ikke forstår jægerne og deres rolle i det store alting, har det en pris at rejse kritiske spørgsmål i det der må betragtes som egen rede. Det slider og har altid store omkostninger.

Ikke desto mindre er det sites involvering i de kampe, hvor det gør ondt, der gør, at Netnatur har markeret sig som sitet der tør. Det vidner de sidste 15 års mange sager om.

Også i året 2015 satte Netnatur satte fokus på emner, der delte vandene. Emner som adaptiv vildtforvaltning, hjortevildtforvaltning og jagt på statens arealer var nogle af de mere hotte af slagsen, som vi behandlede i året det gik.

Det var sager, det gjorde ondt at berøre. Det er ikke nogen hemmelighed. Især da Netnatur efter 15 år som frit og uafhængig medie stadig skal argumentere for dets rolle som kritisk medie i det politiske spil. Sitet har ingen politisk agenda udover nogle helt fundamentale rettigheder, som der kæmpes for. F.eks. retten til at jage og at alle skal være lige for loven.

Disse rettigheder blev udfordret som aldrig før i det nu snart gamle år. Det og meget mere vil sitet se nærmere på i de kommende dage, hvor der i en række artikler, ses tilbage på året der gik.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »