Tysk naturfredningsforening støtter regulering af danskfødt problemulv, hvilket roses af Venstres kandidat til Europa-Parlamentet, der ser tiltaget som et udtryk for fejlslået dansk ulvepolitik 

Af stifter af Facebookgruppen Her er ulven i Danmark

Tilladelsen til at bortregulere den danskfødte problemulv, GW924m, er lige på trapperne i Slesvig-Holsten. Dna-resultater fra en række husdyrangreb viser, at hanulven, der stammer fra det vestjyske Stråsø-kobbel, står bag mindst seks angreb i området omkring Pinneberg siden sommeren 2018.
“Det har bekræftet, hvad vi hele tiden har regnet med. Vi undersøger lige nu et sidste spørgsmål, men går ud fra, at vi kan godkende ansøgningen”, siger Anke Erdmann fra delstatens miljøministerium.

GW924m er den eneste ulv, som genetikere har fundet spor af i området i de seneste måneder, hvorfor der ikke forventes at være forvekslingsmuligheder under reguleringsjagten. 

Miljøministeriet forventer at få navne på interesserede jægere i løbet af denne uge. Formålet med bortreguleringen af GW924m er ifølge miljøminister Jan Philipp Albrecht at stoppe den uheldige “adfærd”, som problemulven bidrager med til ulvebestanden.

Første problemulv

GW924m er den første problemulv, der er udpeget efter gentagne husdyrangreb.
Reguleringsjagten vil ske inden for et afgrænset område i en bestemt periode, og ministeriet forventer, at der vil komme klager over jagten.
Godt at se, at hverken de tyske myndigheder eller DN’s søsterorganisation NABU ryster på hånden, når en problemulv er løs. Og godt at der er andre, der kan og tør indsende en reguleringsansøgning, når den i forvejen hårdtramte fåreavler føler sig truet af ulveaktivister til at lade være. Det eneste beklagelige er fortsat, at tyskerne kommer til at rydde op efter forsømmelserne i den danske ulveforvaltning,
siger ulvedebattør Erik Poulsen, der er kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre.
Naturbeskyttelsesforeningen NABU – en slags pendant til DN (Danmarks Naturfredningsforening red.) i Tyskland – er enig i, at problemulven skal skydes. Ifølge en repræsentant for NABU er der fire grunde til det:
1. En fåreavler har flere gange oplevet tab i forbindelse med ulvens angreb.
2. Problemulven er gentagne gange hoppet over ulvesikret hegn.
3. Der er brug for får til afgræsning af de sårbare diger ved kysten.
4. Det nytter ikke at forhøje hegnet, eller skræmme ulven væk med gummikugler.
Nettet strammes om tysk problemulv

Den danske ulvdebattør Erik Poulsen påpeger i denne pressemeddelseat Danmark er årsagen til at Tyskland nu har udpeget en problemulv, der skal nedlægges. KLIK og læs også: Tysk problemulv kan nu nedlægges

40 kilometer længere mod nord – på egnen omkring Steinburg – oplever fåreavlere også stort set dagligt ulveangreb. Her har fåreavlere, trods store udgifter, derfor følt sig tvunget til at sende fårene på stald.
Meldingen om bortreguleringstilladelsen på GW924m vækker derfor glæde, og spørgsmålet er, om der er endnu en problemulv på spil. Det kan i så fald være en anden hvalp fra Stråsø-koblet, da tre søskende tog med GW924m til Slesvig-Holsten sidste år.
En af dem blev dræbt i trafikken, men de to andre har også vist sig at være erfarne husdyrdræbere.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...