Iværksætter med passion for jagt og jagtudstyr er blevet nøglefigur for både forhandlere og brugere af udstyr til vildsvinejagt, mårhundejagt og bekæmpelse af skadedyr

De “nye” regler for regulering af mårhund har mere end noget andet gjort Nieload til en aktør på det danske marked for natjagt. Men lovgivningen er langtfra den eneste forklaring på, at Nieload er blevet en meget væsentlig aktør, når det gælder riffeljagt på nataktive arter som mårhund og vildsvin. 

Af Netnatur.dk. Video: Nieload.dk Annonce

Det var ikke ønsket om at bygge en millionforretning, der satte Andy Nielsen på sporet af natjagt som forretningside. Det startede med ren og skær interesse og et helt andet sted.

– Jeg har “altid” involveret mig i jagtgrej. Både til jagt i almindelighed, men især til riffeljagt. Derfor har jeg ofte fungeret som rådgiver for familie og venner, når der skulle købes nyt udstyr, lyder det fra Andy Nielsen, der ikke mindst fungerer som ekspert, når det gælder genladning og valg af den rigtige ammunition til formålet.

Men rådgivningen udviklede sig med tiden til en forretning: Nieload.dk blev etableret og i 2019 tog det for alvor fat. Natjagt blev tilladt. Myndighederne ønskede at bekæmpe den invasive og nataktive mårhund, der bredte sig og satte ikke mindst landets jordrugende vandfugle under pres.

De nye regler blev et boost for Nieload og den store interesse for natjagt betød, at den oprindelig tanke med Nielaod – der betyder genladning – blev skubbet lidt i baggrunden.

Andy Nielsen lægger ikke skjul på, at de nye muligheder for natjagt på mårhund har udløst en voldsom vækstkurve i virksomhedens udvikling.

– Naturligvis skabte de nye regler for natjagt helt nye muligheder for de danske jægere. Men i begyndelsen var det relativt dyrt at komme i gang. Og for os kom det helt store gennembrud, da vi blev eksklusiv distributør af PARD og da PARD gik ind på det danske marked kunne jægerne komme i gang med f.eks. regulering af mårhund for omkring 3.000 kroner.

– PARD flyttede ganske enkelt baren for opstart i den rigtige retning og det blev den helt store kickstart for os. Siden er det blot eskaleret, siger Andy Nielsen til netnatur.dk

– I dag er der næsten ikke tid til at genlade, forklarer han, hvilket også er det indtryk man får, når man besøger hjemmesiden nieload.dk

Genladning overskygges af en lang række andre kategorier på hjemmesiden, som f.eks. Nightvision, Termisk, Adaptere, Montager, PCP (luftgevær til bl.a. rotte-bekæmpelse om natten), Tilbehør, Vildtkamera, Field Opticts Research. Først lige før adgang til Nieloads servicecenter, er der et link til genladning.

Danske jægere deltager også i vildsvinejagt og regulering af de mange steder meget store bestand syd og nord for landegrænsen. Formålet med reguleringen er dels at reducere skader på mark og skov, og dels at komme spredning af afrikansk svinepest i forkøbet. Denne udvikling mærkes også hos Nieload.dk, der tilbyder specialudstyr til vildsvinejægere, mårhundejægere og skadedyrsbekæmpere

Det er kommet Andy Nielsen til gavn, at han i branchen ofte omtales som innovativ og en der opfinder nye løsninger til de udfordringer som opstår.

Både jægere og ikke mindst landets våbensmede efterspørger den ekspertise, som Andy Nielsen har opbygget omkring f.eks. montering af udstyr til natjagt.

Der ligger nemlig mere end blot forhandlerretten af det populære PARD bag hans succes. Og for butikkerne skal der også mere til end blot at lægge udstyr på hylderne. Udstyret skal også monteres.

– En stor del af min tid bruger jeg på at besøge de mange butikker og våbensmede, der forhandler eller montere udstyr til natjagt.

– Ikke altid passer de nordiske jægers våben som hånd i handske til det producerede natjagtudstyr. Derfor er det vigtigt, at vi har en tæt dialog med vores forhandlere. Derved lærer de at håndtere de mere specielle situationer, der kan opstå. Selv om det meste fremgår af manualerne, kan vi ikke være på forkant med alt. Men både de “trælse” og mere udfordrende opgaver finder vi løsninger på.

Det siger Andy Nielsen, der har erfaret, at det ofte er montagen, der kan drille både jægere og veluddannede bøssemagere. For at imødekomme udfordringen med montager, der ikke altid passede, har Andy Nielsen valgt at udvikle sine egne.

– Udvikling og produktion af egne montager byder, at vi nu har alt det, der skal bruges til natjagt, i eget hus og det har gjort hverdagen nemmere. Både for os og alle dem, der skal montere deres indkøbte natjagtudstyr.

De setups som Nieoload tilbyder til natjagt er forsynet med videokamera, der betyder, at man kan analysere de forskellige situationer og evt. dele optagelsen med sit netværk.  

Nieload holder til ved Rødkærsbro. Herfra driver Andy Nielsen sit onlinesalg ligesom det er herfra servicering af forhandlere og herunder våbensmede og butikker tager sit udspring.

– En meget stor del af min tid går med at holde mit forhandlernetværk opdateret, så det er på forkant med de opgaver, som kunderne har i forbindelse med natjagt.

– Men den tætte kontakt til forhandlerne kommer også os til gavn. Kun når vi ved, hvilke spørgsmål, som butikkerne og våbensmedene står overfor, kan vi komme dem i møde og gøre natjagt på vildsvin og mårhund endnu mere enkelt og ukompliceret, lyder afslutningvis fra Andy Nielsen.

Læs også: DM I MÅRHUND

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »