Filosofi bag dansk eksportfremstød er lyddæmpere af høj kvalitet til fornuftige priser

Af Netnatur.dk Produktfoto: Nielsen Sonic. Annonce 

– Vores design og produktion af lyddæmpere i høj kvaltiet har vi valgt at basere på fire nøgleord: Lyddæmperne skal være robuste, stabile, effektive og samtidig skal de være omkostningvenlige.

Det forklarer Jørgen Nielsen, indehaver, udvikler og direktør i Nielsen Sonic, som holder til lidt uden for Horsens, hvor virksomheden i dag beskæftigere cirka 11 mand. Primært omkring produktion af lyddæmpere til brug under jagt.

Fra Grønland til New Zealand

Nielsen Sonic er allerede veletableret i det danske jagtmiljø med en ganske betydelig markedsandel for lyddæmpere. Men også internationalt har det midtjyske firma bidt sig fast. I dag er Nielsen Sonic repræsenteret i en række lande fra Grønland til New Zealand.

Men selv om perspektiverne er store på det internationale marked, har man hos Nielsen Sonic alligevel valgt at fastholde et skarpt øje på det danske marked.

– Hjemmemarkedet er meget vigtig for os, forklarer Jørgen Nielsen:

– Det er fra de danske jægere vi henter en stor del af vores inspiration og via tæt dialog med vores slutbrugere får vil hele tiden nyttig viden og erfaringer, som vi kan anvende under designet af vores kommende generationer af lyddæmpere fra Nielsen Sonic.

Nielsen Sonic
J

Jørgen Nielsen har siden 1980 arbejdet med udvikling af våben og tilbehør til samme og i de sidste 11-12 år har fokus været på Nielsen Sonic, som udover lyddæmpere i høj kvalitet også producerer jagtammunition.

Valg af den helt rigtige lyddæmper til jagt er et spørgsmål om valg og kompromis.

Jo større og tungere dæmperen er, jo bedre dæmper den lyden.

Omvendt kan en meget effektive dæmper virke tung og uhandy. Især for den jæger, der pyrcher i bevoksede områder. Her vil mange foretrække en let og kort lyddæmper, der måske er knap så lyddæmpende, men som til gengæld er lidt mere handy.

Derfor har Nielsen Sonic valgt at designe deres lyddæmpere i et modulsystem, som betyder, at jægeren selv kan “bygge” den dæmper, som passer bedst til formålet.

 

Nielsen Sonic

Nielsen Sonic har etableret sig på produktion af lyddæmpere, men i foråret 2020 vil fabrikken søsætte bl.a riffelammunition til jagt.

 

– Hos Nielsen Sonic producerer vi cirka 25.000-30.000 lyddæmpere om året og i Danmark er en stor del af salget baseret på salg direkte til slutbrugeren, oplyser Jørgen Nielsen, der i foråret 2020 vil lancerer helt nye tiltag. 

Udover riffelkugler i messing, som virksomheden har produceret i flere år, vil man tilbyde færdigladet riffelammunition til de mange jægere, som ikke selv lader deres riffelammunition. 

I videoen herunder præsenterer Jørgen Nielsen filosofien bag den danske lyddæmpersucces, som i disse år breder sig til en lang række andre lande. 

Læs mere på Nielsen Sonic.dk

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »