Nordjysk Trofæmontering er navnet på Kasper Pedersens nystartede konservatorvirksomhed. Netnatur.dk har mødt den unge iværksætter, som elsker råvildt, men alligevel har han valgt en helt anden vildtart som logo 

Af Redaktionen

En råkold vinterdag først i februar bankede vi på hos det helt ynstartede konservatorfirma Nordjysk Trofæmontering i udkanten af Pandrup, som man finder tæt på hovedvejen mellem Aalborg og den populære ferieby Løkken.

–  Ja, jeg beklager, at vi roder lidt endnu, undskyldte Kasper Pedersen, der bød os ind i de nye lokaler, der lugtede af maling og nyt træ.

Kasper forslog, at vi satte os i køkkenet, hvor vi kunne få en kop kaffe og en snak om hans nyetablerede forretning. en forretning som er på ikke mindre end 300 kvadratmeter fordelt på værksted, lager, entre, køkken og kontor samt et hyggeligt møbleret showroom med udstoppede dyr af forskellig slags.

Kasper Pedersen: Både som jæger og konservator elsker jeg råvildt – vel at mærke både rå, buk og lam. Ved ikke hvorfor, men det er bare et fantastisk dyr og ikke to bukke-trofæer er helt ens.

Netnatur.dk: Hvorfor har du valgt at starte op som selv selvstændig konservator?

Kasper Pedersen: Jeg har altid gerne ville være konservator, og da jeg var yngre pelsede jeg ofte dyr og kogte kranier af. Men dog uden større succes.

Desværre var det ikke nemt at få en læreplads. Ja, det var faktisk umuligt, og jeg fik i lighed med mange andre i min familie en læreplads som butiks-slagter.

Desværre kom jeg til skade med min skulder, og dermed var det slut med det nu alt for hårde liv som slagtersvend.

Konservator-drømmen blomstrede atter op. – Det er det her, jeg skal, tænkte jeg igen og igen.

Jeg begyndte derfor at arbejde benhårdt på at få en læreplads.

Men selv om jeg nu var sidst i tyvene, var det lige så svært, som første gang jeg forsøgte.

Jeg fik dog i en periode job som medhjælper hos konservator Kim Skjødt i Aalborg. Og det var jeg rigtig glad for. Faktisk var jeg tæt på at få en læreplads hos Kim, men det det krævede en ombygning af forretningen, og dermed gled den plan ud i sandet.

Jeg søgte herefter en plads hos konservator Erling Mørch ved Århus.

Men der er langt fra Pandrup til Århus og Erling Mørch var ikke begejstret for ideen. Han mente ikke, det var holdbart at køre frem og tilbage fem og nogle gange seks dage om ugen.

Men jeg fik ham overtalt til at give mig en chance og da jeg havde en firehjulstrækker, lykkes det mig at møde til tiden hver eneste morgen, selv om den første måned var kendetegnet ved sne og meget dårligt føre.

Aftalen var tre måneders prøvetid, men allerede efter en måned sagde Erling, at jeg kunne få en plads som lærling, hvis jeg var interesseret. Og det var jeg naturligvis.

Jeg har været rigtig glad for at være hos Erling Mørch, selvom turen frem og tilbage var lang. Ikke mindst for min familie , som måtte undvære mig meget i de knap fire år, som jeg stod i lære.

Men Erling Mørch havde stor forståelse for, at jeg havde børn og familie, og da jeg gjorde det til en mærkesag aldrig at sige nej, når der skulle arbejdes lidt længere, fik vi det til at fungere. Og i januar 2017 bestod jeg den sidste del af min uddannelse med et 10 tal. Dermed kunne jeg endelig kalde mig autoriseret konservator.

Netnatur.dk: Hvorfor har du valgt at etablere dig i Nordjylland?

Kasper Pedersen: Det er enkelt. Det er fordi jeg er nordjyde. Jeg kan godt li’ Nordjylland. Ikke sagt jeg dermed ikke kan li’ andre dele af landet, men den nordjyske, lidt rolige mentalitet passer mig godt. Jeg har det egentlig fint med, at ”godt nok” er lig med fremragende.

Desuden bor en stor del af min familie her.

Endelig er der ikke så så mange konservatorer, at der ikke er plads til en mere. Faktisk var det et ret åben marked, sammenlignet med området omkring f.eks. Århus, Randers og Hobro

Netnatur.dk: Hvorfor har du valgt navnet Nordjysk Trofæmontering?

Kasper Pedersen: Navnet siger, at jeg holder til i Nordjylland. Desuden ville jeg gerne have trofæmontering med i navnet. Dermed ikke sagt, at jeg ikke udstopper egern og gråspurve – for det gør jeg naturligvis – med primært sigter jeg på at ramme jægere, der går op i trofæmontering.

Det skal dog tilføjes, at min baggrund ikke er ren nordjysk. Faktisk er min far fra København, selv om mine bedsteforældre er fra egnen omkring Pandrup.

I familien er der dog tradition for at dem, der fødes i Jylland slår sig ned i København, hvorimod dem, der fødes i København slår sig ned i Jylland. Lidt sjovt at det forholder sig sådan, men sådan har det ”altid” været.

Under en jagt i Skotland nedlagde Kasper Pedersen denne flotte, og nu fuldmonterede sikahjort på ganske få meters afstand. I dag kan den opleves i hans tilknyttede showroom i de nye lokaler i Pandrup

Netnatur.dk: Hvordan vil du adskille dig i forhold til de øvrige konservatorer?

Kasper Pedersen: Jeg vil gerne kendes for god kvalitet og på at jeg kan levere til tiden. Ikke mindst det sidste ved jeg, at kunderne generelt sætter stor pris på. Dermed ikke sagt, at man ikke kan løbe ind i opgaver, der af den ene eller anden årsag kan trække ud. Men lavering til tiden vil jeg gøre til en mærkesag.

Jeg har ikke forventninger om, at jeg kan overgå den kvalitet, der ses hos de andre dygtige konservator, som vi har i Danmark. Men kvaliteten skal være høj, men i min optik handler det meget om at holde fokus på det håndværksmæssige. Konservatorarbejde skal ikke altid være kunst.

Jeg vil naturligvis også gerne arbejde med særlige ønsker som skæve monteringer og lidt anderledes piedestaler etc., men de fleste går især efter godt handværk

Netnatur.dk: Hvad får man som kunde hos Nordjysk Trofæmontering

Kasper Pedersen: Ja, først og fremmest får man personlig betjening. Som kunde skal man føle sig velkommen og ikke bare føle sig som kunde i en virksomhed.

Netnatur.dk: Hvad sker der på åbningsdagen d. 17. februar

Vi holder åbent hus og i løbet af dagen vil der blive budt på øl og vand og et glas vin. Desuden vil Per Leth Black fra Guldbageren i Vadum byde på frisk bagt wienerbrød. Hvis man møder op på dagen med sit trofæ, kan man også gøre en god handel, men derom senere.

Netnatur.dk: Kan du fortælle lidt om din jagtlige baggrund og erfaring

Kasper Pedersen: Jeg er nok mest riffeljæger – og hovedsageligt går jeg efter trofæbærende vildtarter år. Udover at jeg sætter pris på alle former for jagt på råvildt er højlandsjagt på kronvildt noget af det mest fantastiske, som jeg kender til.

Netnatur.dk: Hvorfor har du at anvende en sikahjort i dit logo?

Kasper Pedersen:  Sikahjorten anser jeg som et utroligt smukt dyr. Desuden er det  svær jagt. Sikahjorten er lidt skovens spøgelse.

Sika kommer tæt på råbuklen, men er ikke så elegant som råvildtet. Den er lidt mere tætbygget, med en stor r..  Men hovedet på en sikahjort er utrolig smukt og udtryksfuldt.

Netnatur.dk: Hvad siger din familie til at du er blevet selvstændig ?

Kasper Pedersen: Ja, indtil videre har de nok ikke set mere til end da jeg arbejde i Århus, da der har været arbejdet forbundet med opstarten. Men de bakker 100% op.

Jeg har en dreng på otte år og en datter på fem. Og ikke mindst min dreng praler af sin far, der har skudt en bjørn, som han nu er ved at udstoppe på sit eget værksted. Men udover min kone har min far og mor støttet mig rigtig meget. Uden dem havde det ikke kunne ladet sig gøre.

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »