Konservator Erling Mørch har fra første juli 2018 valgt at overdrage sin virksomhed til Nordjysk Trofæmontering

Af Redaktionen

Konservatorfirmaet Erling Mørch overdrager fra første juli 2018 sin aktiver til Nordjysk Trofæmontering i Pandrup. Det oplyser den nye indehaver Kasper Pedersen fra Nordjysk Trofæmontering.

– Overdragelsen sker i fred og ro og vi er allerede i gang med at se nærmere på det arbejde, som jægere og andre har indleveret til udstopning hos Erling Mørch, fortæller den nye ejer, som tilføjer, at der vil gå lidt tid inden alt er arkiveret og registeret under det nye ejerskab.

Erling Mørch frankeret af Dominic og Bjørn( tv). Bjørn har siden foråret 2018 været tilknyttet Nordjysk Trofæmontering og efter overdragelsen af Erling Mørchs konservatorvirksomhed vil også Domenic være på lønningslisten i den nordjysk konservatorvirksomhed.

– Skulle nogle af Erling Mørchs kunder have spørgsmål af nogen art, er man naturligvis meget velkommen til at kontakte os, oplyser Kasper Pedersen, der ikke lægger skjul på, at han ser det som en stor ære at føre Erling Mørchs håndværk og stolte traditioner videre under nye faner.

Læs også: Waterbuck i verdensklasse nedlagt af dansk jæger

Erling Mørch regnes nemlig som en af de mest respekterede indenfor sit fag. Men om han er gammel nok til at bære titlen som branchens grand old man kan diskuteres. (Læs mere om Erling Mørch nederst i denne update)

Hævet over enhver tvivl er det dog, at Erling Mørch har spillet en stor rolle indenfor branchen og dens tilknyttede foreninger. Blandt trofæjægere er han mest kendt som den første og endnu eneste danske konservator, som kan kalde sig Europamester.

– Jeg ser det som en stor ære at føre Erling Mørchs håndværksmæssige færdigheder videre i Nordjysk Trofæmontering oplyser Kasper Pedersen overfor Netnatur.dk

Kasper Pedersen er landets senest udlærte konservator, og faktisk var det netop Erling Mørch, der gav Kasper Pedersen chancen for at fuldføre drengedrømmen og blive konservator. Noget som det kun er de færreste, som går med samme drøm, forundt, da der kun oprettes ganske få lærepladser inden for faget.

KLIK og læse mere om trofæer

Umiddelbart efter endt læretid startede Kasper Pedersen egen virksomhed i Pandrup, som man finder cirka 30 km vest for Aalborg.

– Jeg husker min tid som lærling hos Erling Mørch, som en meget positiv periode af mit liv. Ikke kun fagligt, men også menneskeligt, oplyser Kasper Pedersen, der påpeger, at det ikke kun er de håndværksmæssige traditioner, som han vil forsøge at arbejde videre på.

– Jeg vil gøre, hvad jeg kan få at den positive stemning, som jeg husker fra min læretid hos Erling Mørch føres videre i Nordjysk Trofæmontering. Vi glæder os i hvert fald til at arbejde sammen med de nye medarbejdere, som fra den første juli vil være knyttet til Nordjysk Trofæmontering, oplyser den nordjyske konservator, som er overbevist om, at Erling Mørchs nuværende kunder næppe vil opleve den helt store forskel i perioden efter overdragelsen.

– Erling Mørchs kunder vil stadig finde os på adressen i Sabro, selv om en del af arbejdet fremover vil blive udført på vores nuværende adresse i Pandrup. I øvrigt af det samme personale, som Erling Mørchs kunder allerede kender.

– Men der er ingen tvivl om, at det bliver en del arbejde med at få de to virksomheder til at virke som én, men jeg føler, at vi på alle måder er klædt på til den nye opgave, slutter Kasper Pedersen.

Erling Mørch er også sikker på, at det er den rigtige mand, der nu skal køre hans firma videre.

– Jeg er meget glad for, at det blev Kasper, der skrev under på kontrakten, siger Erling Mørch, der gik i lære som konservator i 1978.

– Kasper får mine varmeste anbefalinger, og flere af de kunder jeg har været i kontakt med siden overdragelsen, oplyser overfor mig, at de naturligvis flytter med, slutter Erling Mørch.

Erling Mørch er født i 1961 og er uddannet som konservator i Dansk Zoologisk Konservatorforenings regi´. Han færdiggjorde sin uddannelse i 1981 og bestod med højeste udmærkelse ved svendeprøven. Siden afsluttet uddannelse har han arbejdet som selvstændig konservator, men har også været ansat ved Zoologisk Museum i Svendborg og Naturhistorisk Museum i Århus.  Siden august 2000 har hans virksomhed været beliggende i Lading ved Sabro, en forstad til Århus. Erling Mørch er tilknyttet Konservatorskolen i København som underviser i konservering af dyr og planter og restaurering af gamle præparater og er desuden bestyrelsesmedlem i Dansk Zoologisk Konservatorforening. Endvidere er han prof. medlem af Guild of Taxidermist i England. Denne forening har eksisteret siden 1976 og er en af fagets ældste. Titlen som prof. medlem af Guild Of Taxidermist kan kun erhverves via udmærkelser. Det er et krav, at man har mindst seks udmærkelser/credits i tre forskellige kategorier. Ud af foreningens ca. 400 medlemmer har kun 25 opnået den omtalte titel. Kilde: Konservator.dk

 

FØLG NETNATUR.DK PÅ FACEBOOK

Gå ind på Netnatur’s facebook side, tryk på knappen “Følger” og marker punktet “Se først”.
Så sikrer du dig, at du får alle nyheder.

 

Del gerne artiklen hvor du ønsker...
Translate »